Om mig

Finlandssvensk resebloggare och marknadsföringskonsult

Travel with Malin i Helsingfors

Hej där och välkommen till min blogg!

Så glad över att du hittat hit. Jag är Malin, 30-årig finlandssvensk resebloggare och skapare av denna sida. Målet är att inspirera dig till att leva var dag som ett äventyr – oberoende om du är hemma eller ute på ditt livs resa.

Vad du kan förvänta dig att finna här, är kreativa sydamerikanska upplevelser och energirik inspiration från världen, samt drömmar om platser jag ännu inte besökt.

Här bjuder jag också på tips och tankar som du kan ha nytta av, då du planerar ditt följande backpackeräventyr eller ett liv som digital nomad. Marknadsföring, miljötänk och min sambo är viktiga i mitt liv. Nyckelord i mitt resande är socialt, latinamerikanskt och äventyrligt!

Finlandssvensk resebloggare - vem är Malin Lundsten?

Vem är Malin Lundsten – Travel w/ Malin – Resor med Malin?

Jag är en världsmedborgare och har hela livet rest mycket, både när och fjärran. Idag kallar jag Helsingfors, Finland för mitt hem och tillsammans med min sambo och kärlek Patrik bor vi i en tvåa, tillsammans med över 50 grönväxter. I november 2019 blev vi tre då vår lilla resebebis anslöt sig till vår familj.

Min internationella familj finns utspridd över hela världen, bland annat Kina, USA, Spanien, Storbritannien, Sverige (såklart!) och min pappa kommer från Kanada.

Känner mig lätt hemma i olika delar av världen – att vara svenskspråkig i Finland gör att man växer upp med en stark nordisk identitet, men samtidigt en rotlöshet som lätt kan leda ut i världen.

Idag reser jag världen runt, vandrar så mycket och ofta som möjligt, cyklar resten av tiden och upptäcker min närmiljö. Naturen är väldigt viktig för mig.

Mitt hjärta finns i den finska skärgården i Raseborg där vår egna lilla paradisö ligger – där känner jag mig som mest hemma.

Travel with Malin i Costa Rica

Finlandssvensk resebloggare – hur blev jag det?

Min första långa soloresa gjorde jag 2010, då jag på några veckor bestämde mig för att flytta till Indonesien där jag bodde och studerade i ett år.

Den resan var startskottet för den globetrotter jag är idag. Den här bloggen startade jag 2013, i samband med att jag flyttade till en by utanför Kisumu i Kenya för att jobba ett halvår. Bloggen har sedan dess följt med till Sydamerika i tre vändor på sammanlagt över ett års tid, pga. att jag lämnade kvar mitt hjärta i den världsdelen.

Resebloggen är en nästan lika trogen resekumpan som min sambo Patrik. Med bloggen har jag rest till över 50 olika länder i alla världsdelar.

Travel with Malin Spanien

Mitt liv idag – egenföretagare och resebloggare

I 10 år har jag jobbat inom digital marknadsföring och PR med fokus på de nordiska marknaderna.

Min spetskompetens finns inom startupvärlden, med fokus på digitala lösningar. Jag är grafisk designer i grunden och älskar att skapa innehåll som inte bara berättar en story, men som också är visuellt engagerande.

2017 blev jag egenföretagare för att ha möjlighet att kombinera jobbet med min passion för resandet och resebranschen.

Vad driver mig – en längtan efter något nytt och ett önskan att komma framåt

Vad driver mig – en längtan efter något nytt och ett önskan att komma framåt

Jag är till personligheten energisk, spontan och jag ser oftast väldigt positivt på skeenden. Jag inspireras och inspirerar väldigt lätt och mina resor blir sällan som jag tänkt mig. Har en tendens att se den stora helheten. Detaljer lämnas till senare, för allt fixar sig ändå på något sätt.

En styrka hos mig är att jag får saker gjort, fastän det inte skulle vara på optimalt sätt. Dessutom är jag en fena på att promenera och älskar uppleva ställen för egen maskin – på cykel eller gåendes.

Jag hoppas du trivs här på resan med mig. Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar, mailar mig på malin.lundsten (at) gmail.com eller följer mig på Instagram.

För mediekontakt och samarbeten, läs mer här.

8 tankar om “Om mig

 1. Hej!
  Jag och min kamrat ska till Afrika för att hjälpa barn och familjer längs med vägen, med hjälp av bidrag från folk här hemma. Vi undrar om du skulle kunna bidra till vår insats genom en bild med glada barn som sträcker ut händerna kanske, från din Afrikaresa. Vi kommer själva att cykla från Sydafrika upp till Kenya.
  Med vänlig hälsning Fredrik 0732205579

  • Hej Fredrik! Det låter som ett väldigt spännande och fint projekt – jag hör gärna mer om er resa. Du kan ta och mejla mig med mer info så kan vi fortsätta diskutera där. Ha en skön vecka!

 2. Hej, ville bara säga att du är sjukt inspirerande och har en skön inställing till livet. Spännande att få ta del av dina resor och äventyr. Mer bloggar som din behövs, tack!

  I wish you a never ending adventure!
  // Bea, Live in seasons

 3. Hej Malin! Jag är så glad att äntligen ha hittat hit (via Jennifer) men har följt dina resor ett tag på instagram. Du verkar vara så härlig och ha sånt öppet sinne för världen – det speglar verkligen av sig i dina texter och bilder. Fantastiskt fint! Hoppas vi får tillfälle att ses någon gång IRL. Tills dess, allt gott och trevliga resor önskar jag dig!

  • Hej Sanna! Först av allt välkommen hit – glad att vi också får kontakt på bloggsidan! Din blogg har jag följt sen då vi blev vänner på Instagram :) För det andra – TACK! Blir så himla glad över dina snälla ord. Jag hoppas verkligen vi snart träffas och får snacka mer. Jennifer har lovat dra med mig på alla influencer och blogg event framöver! ;) Ha en riktigt skön sommar <3

 4. Hej Malin!

  Intressant blogg om en intressant människa! :)

  Jag har drivit min webbplats, http://hittaupplevelse.se i mer än tio år nu och skrivit om flera andra äventyrare som Annelie Pompe, Lars Bengtsson, Annelie Utter, Peter Hogel med flera och skulle gärna vilja skriva några rader om dig också därinne på min blogg.. :)

  Bästa hälsningar
  Carl Stridsberg

  • Hej Carl, tack snälla! Så glad att höra du gillar min blogg och det jag som resebloggare gör. Ställer gärna upp på en kort intervju! Hör av dig på min email, malin.lundsten at gmail.com (: Malin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.