← Tillbaka

Årssammanfattning 2020 – Resebloggarens år

Årssammanfattning 2020

Gott nytt år vänner! Här kör året igång i racerfart med dagis och jobb.

Hade tänkt hoppa rakt in på det nya året utan att blicka tillbaka på 2020. En årsrsammanfattning 2020 på en reseblogg där allt dessutom snurrat kring bebislivet, kan inte vara alltför livat. Men trots att det inte blev många utlandsresor i år reste vi ändå en del i Finland. Och året var väldigt annorlunda, men ändå ett fint ett.

Så vi tar en titt på året!

Resebloggarens årssammanfattning från coronaåret 2020

Vinter 2020 - januari och februari

Vinter 2020 – januari och februari

Året började i bebisbubblan med Elliot som då var kring 2 månader. Allt snurrade kring honom, men livet hade ändå tagit en rätt aktiv och social lunk. Vi promenerade mycket, åt lunch med kompisar, träffade andra bebisar och gick på bl.a. musiklekis.

Lilla Elliot

Jag började känna mig mer bekväm med liten bebis och vi bokade vår första resa till Göteborg i mars.

Skärgården våren 2020Våren 2020 - mars, april och maj

Våren 2020 – mars, april och maj

I mars förändrades världen och så också vår vardag. Den största förändringen för mig och Elliot var att Patrik jobbade på distans och var hemma med oss varje dag. Vi försökte uppehålla ett socialt liv så gott det gick för att inte gå under och klarade oss riktigt fint. Varje vagnpromenad var ett litet äventyr och vi upptäckte så många fina ställen i nära hemma.

Resan till Göteborg, vår första och enda inbokade resa, blev framskjuten. Så då såg vi vår chans att spendera våren ute i Ekenäs skärgård. En underbar möjlighet att fly stadslivet och vår lilla tvåa. I skärgården spenderade vi mycket tid med att bara vara och njuta.

Elliot i parken

Vi köpte också bil under våren trots att vi alltid sagt vi klarar oss utan. Den har möjliggjort så gott som varje äventyr under 2020.

Elliot blev ett halvt år i maj. Han har alltid varit väldigt aktiv av sig och har varit igång och påväg sen tidig vår. Mysigt att se glädjen i hans ögon att få upptäcka nytt och se sig om i världen.

Sommar 2020 - juni, juli och augustiSommar 2020 - juni, juli och augusti

Sommar 2020 – juni, juli och augusti

Sommaren innefattade en massa kvalitetstid ute i skärgården. Sköna varma dagar med familjen och vänner som vi besökte.

Elliot i Mathildedal

Vi hade också tid för äventyr, både med och utan bebis. Elliot barnvaktades av mina kompisar och vi åt lyxmiddag. Vi vandrade i Sibbo skärgård, åkte båt och upptäckte Pentala och besökte Hangö. Vi åkte också på födelsedagsresa till Mathildedal och Åbo, sommarens kanske finaste resa.

Under sommaren köpte vi också hus, renoverade och flyttade in i vårt parhus i Esbo. Bäst!

Hösten 2020 - september, oktober, november och december

Hösten 2020 – september, oktober, november och december

I september började tiden plötsligt flyga fram. Elliot började få mer rutiner och ville äta och sova på mer regelbundna tider. Vi renoverade fortfarande och började komma in i förortslivet med nya hobbyn och intressen. Jag har tagit upp mitt pianospelande efter för många år av inaktivitet. Nu då vi har rum för mitt piano är det med glädje jag övar så ofta tiden infinner sig.

Utlandsresan 2020Göteborg

I oktober blev årets ända utlandsresa och flygresa av! Vi åkte äntligen till Göteborg för att hälsa på min syster. En perfekt resa, på alla sätt och vis. Elliot var en exemplarisk resebebis och ser framemot fler resor den dagen det är möjligt.

November 2020 med Elliot

November är Elliots födelsedagsmånad och hans första födelsedag känns det nog som att vi firade hela månaden lång. Vi ordnade många mindre födelsedagsfester och det känns verkligen som att vi fått fira hans första födelsedag.

Jul i skärgården

December fortsatte med mycket hemmatid, små julmiddagar och förberedelse inför det nya året och våra stora förändringar. Julen som vi firade i skärgården blev härlig och att vi dessutom fick snö gjorde att det känns fint att packa ihop 2020 och börja på nytt.

Nu börjar dagis och jobbvardagen – och så hoppas vi på ett mer resefyllt 2021!

7 tankar om “Årssammanfattning 2020 – Resebloggarens år

 1. Vad roligt att läsa om ditt år! Det låter som att ni haft ett väldigt innehållsrikt år med många roliga saker på gång – små som stora. Så kul att följa Elliots första år i livet också. :) Kram till dig, hoppas vi ses igen snart!

  • Tack Sanna <3 i efterhand blev det faktiskt ett riktigt spännande år, trots att det stundvis kändes som att iiingenting hände. Kram - hoppas verkligen vi har möjlighet att ses snart igen!

 2. Ja, det blev verkligen ett annorlunda år. Jag kom på mig själv för en tid sedan med att tänka att saker jag gjorde i januari/februari kändes så väldigt länge sedan. Omöjligt att tänka sig att det faktiskt var på samma år!! Det blev så mycket som förändrades så snabbt.
  Jag har också saknat resandet enormt mycket, dock tror jag att rent ekonomiskt hade jag ändå inte kunnat göra så mycket som jag velat även om coronan inte funnits, men några saker blev inställda helt pga den.
  Men jag gläder mig ändå åt att alla mina nära och kära har varit friska och vi har kunnat hitta sätt att umgås på. Jag har nu nytt jobb snart framöver och med vaccinet i gång så ser jag med tillförsikt framåt. 2021 kanske inte blir riktigt “som vanligt” ännu, restriktioner får vi nog leva med ytterligare en tid, men helt klart ljusnar det på alla fronter!

  Lycka till med hus och jobb och bäbis som börjar vara stor!

  • Håller helt med, en tid innan corona känns så långt borta. Men vi hoppas på att en liknande tid kommer snart igen. :) Tills dess håller vi ut och drömmer om resor. Ha det riktigt bra och ta hand om dig och nära och kära!

 3. Härlig sida och blogg. Spännande läsning om Filippinerna. Har själv bott där 3 år och jobbat inom vår egen organisation för att hjälpa den fattiga urbefolkningen Aetas. – Jag älskar Filippinerna.

 4. Ni verkar ha hittat på en hel del roliga saker under 2020 trots att man inte kunnat resa utomlands Bra tillfälle att se sig om i sin närhet Hoppas verkligen att man kommer kunna resa under andra halvan av 2021, kunna träffa folk och leva (någorlunda) som vanligt igen Ha en riktigt härlig fortsättning på 2021!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.