← Tillbaka

Uppskjuten resa sen mars – nu åker vi till syster!

Uppskjuten resa sen mars - nu åker vi till syster!

I februari det här året bokade jag flyg för mig och Elliot till Göteborg. Han skulle få åka på sin första utlandsresa till moster Sofia och jag såg supermycket framemot det. Alla vet vi vad som hände sen.

Nu har vi flyttat fram våra flyg flera, flera gånger, någon månad i taget i hopp om bättre tider. Men som de tiderna verkar dröja.

Jag hade för någon månad sen flyttat fram våra flyg till oktober. Nu är vi nästan där och vet ni vad? Vi kommer att åka. Känns så bra att ha tagit det beslutet efter att ha velat fram och tillbaka i cirka en evighet. Nu saknar jag min syster så mycket att vi behöver ses på annat ställe än Meet. Ser hela oktober i ett ljusrött skimmer nu då jag vet den kommer spenderas i Göteborg.

För en rolig detalj med vår resa dit är att den blivit rejält förlängd på grund av, att Finnair så sällan flyger sådana tider som passar med en 11 månaders bebis. Man vet ju heller inte när man kommer kunna åka dit igen, så bättre att stanna länge då man en gång är där.

resa i coronatider med bebis

En ny sorts resande – resa i coronatider med bebis

Det här blir den första flygresan för Elliot. Och den första flygpackningen för mig med bebis. Hur får man liksom med allt? En resesäng – går den i handbagaget? Så många frågor som jag måste klura ut innan vi åker.

Det goda med att ha “väntat” så här länge innan vi reser iväg är att jag nu inte är nervös överhuvudtaget för hur det kommer vara. Jag och Elliot känner varandra mycket bättre än i början av året och jag är van med hans egna vilja. Nu ser jag bara framemot att få hänga med syster, Elliot och Patrik då han hittar sin väg till Göteborg!

Karantän blir det för oss då vi kommer hem – men den här resan är värd all karantän den kräver.

2 tankar om “Uppskjuten resa sen mars – nu åker vi till syster!

  1. Åh, ha en riktigt härlig Göteborgsvistelse! Jag har själv fått avboka, flytta om och ställa in allt resande i år, delvis pga ekonomi men främst pga pandemin så jag förstår helt fullt känslan att äntligen komma iväg!
    Det går säkert jättebra med lillen. Som du skriver han har blivit äldre och du har blivit vanare.

    Återigen, ha en fin resa. Hälsa till Göteborg, det är en trevlig stad, har själv vänner där som jag inte haft möjlighet att besöka i år. Men den tiden kommer.

    • Tusen tack Agneta! Och ja, den tiden kommer då det går smidigare att resa igen, nu får vi bara njuta extra mycket av varje liten resa vi gör. Fast den “bara” skulle vara till närskogen. Ha en riktigt fin höst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.