← Tillbaka

Packlista – Resa med bebis

Packlista - Resa med bebis

Dagen D närmar sig med stormsteg och för en gångs skull håller jag på och förbereder packningen i god tid. Dels för att jag är så ivrig på att komma iväg på resa igen, men också för att jag för första gången packar väskan för att flyga med bebis.

Jag har gjort research över vad det är vi kan tänkas behöva ha med och dessutom funderat igenom vilken packning vi tidigare haft med oss då vi roadtrippat med bebis. Nu tror jag att jag är ganska nära den ultimata packningen innehållande det vi kommer att behöva för resan. Också med Elliot vill jag resa lätt (vilket nog fått ny innebörd med barn), så försöker att inte packa med något onödigt.

Vi reser alltså om några dagar till Göteborg och stannar lite på en vecka.

Packlista för stadsresa - bebis på 11 månader

Packlista – resa med bebis 11 månader på stadssemester

Följande grejer har jag tänkt packa med på vår resa.

Resesäng – har tidigare köpt en resesäng begagnat och den kommer vi packa med till Göteborg. Resesäng bör förövrigt checkas in på flyget och det ingår inte i biljett priset så som vagn och bilstol gör. Med Finnair kostar ett extra bagage 20€ så känns överkomligt. Vi kommer att bo hos min syster, så där får vi lakan till sängen.

Matstol – fyndade en Sack’n seat matstol på loppis för ett par euro och den kommer vi ta med. Bra att ha möjligheten att få honom att sitta stilla då han ska äta. Inte lätt annars.

Balkongsvagnen – vår lilla, lätta vagn vi tidigare endast haft på balkongen för tupplur har visat sig vara den vagn vi nuförtiden använder mest. Så lätt och smidig att ha med överallt.

Bärsele – tänkte först inte ta med bärsele då vi inte använt den hemma på länge. Men eftersom vi har en resevänlig och liten bärsele tror jag att vi tar med den för säkerhets skull.

Packlista resa med bebis

Innekläder – tröjor, t-skjortor, byxor, strumpor, pyjamasar x det mesta vi har. Vi har för tillfället inte så mycket kläder åt Elliot. Han har vuxit så snabbt att vi inte hunnit med.

Ytterkläder – vi tar med 2x av varje ytterplagg ifall det skulle regna nån dag eller han rullar i någon vattenpöl. På listan har vi alltså overall, mössa, vantar, yllesockor, skor.

Necessär – i Elliots necessär packar vi ner tandborste och tandkräm, samt bassalva och nagelsax. Blöjor finns att köpa på plats och handduk får vi låna hos min syster.

Medicin – efter alla resor till skärgården har vi lärt oss att man alltid ska ha med sig medicin bara för att ha. Vi tar med värkmedicin och febertermometer. Resten kan köpas på plats om det behövs.

Matgrejer – eftersom vi stannar i Norden och jag här känner till barnmaten och råvaror/mat överhuvudtaget i Sverige så kommer vi inte packa med någon mat alls (förutom flygsnacks). Vi tar ändå med hans dricksflaska, haklapp och tablett, samt D-vitamin.

Leksaker – vi kommer inte ta med så mycket leksaker. Allt nytt och speciellt sådant som inte är leksak är ändå roligast. Lite av hans egna grejer tar vi ändå med, som isbjörnen han sover med och någon bok.

Värdesaker – även Elliot har vissa värdesaker som måste med. Hans pass är det viktigaste, men också försäkringskortet är bra att ha med.

Resa med flyg med bebis

Och sen hoppas vi såklart på gott humör och en jäkligt fin resa! Har du några bra sista-minuten-tips tar jag gärna emot dem – skriv ner dem i kommentarerna.

Om packning och packlistor intresserar dig rekommenderar jag att du bekantar dig med mina packlistor för handbagage, långresa och ryggsäck nedan.

4 tankar om “Packlista – Resa med bebis

  1. Det brukar alltid finnas gratis eller för mkt billig peng resesängar att få tag på i lokala köp/sälj grupper på Facebook. Vill ni slippa släpa kanske syrran kan fixa en för under 20E!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.