← Tillbaka

Flygresa med bebis till Gbg – erfarenheter och lärdomar

Flygresa med bebis till Gbg - erfarenheter och lärdomar

Hemma igen efter en härlig tid i Göteborg hos min syster. Och vilken vecka det var – allt bara gick rätt och vi hade det så himla bra! Resan var liksom ännu bättre än jag hoppats på, och då hade jag redan färdigt höga förväntningar.

För att allt gick så himla bra, tänkte jag dela med mig av sådant som bara gick som smort, men också små lärdomar vi tar med oss inför nästa resa.

Positiva erfarenheter av att flyga och resa med bebis

Positiva erfarenheter av att flyga och resa med bebis

Flygresan Helsingfors-Göteborg tar vanligtvis 1 timme 20 minuter, men nu då Finnair flyger med mindre plan tar det cirka 2 timmar. Hade förberett mig med leksaker och mat för att underhålla en rastlös 11 månaders, men ingenting av det behövdes. Vi hade morgonflyg båda vägarna för mig och Elliot, och han slocknade direkt då planet lyfte från marken och sov nästan hela resorna fram och tillbaka. Bra resebebis där.

Elliots nattsömn var även en sak jag funderade över. Sen vi flyttade till hus och han fick eget rum har han sovit så mycket bättre om nätterna. Nu sku han sova i samma rum med oss igen. Visst sov han sämre, men det var inte katastrofalt. Moster-Sofia sov med öronproppar och stördes inte alls av honom. Skönt!

På dagarna var vi på språng mest hela tiden. Började dagarna med att följa syster till jobbet och höll sedan igång så gott som konstant. Elliot är väldigt nöjd med förändring och nya situationer, det är jag glad över.

Det var så mysigt att träffa syster och hennes pojkvän och faktiskt ha tid att umgås.

Lärdomar från första flygresan med bebis

Lärdomar från en första flygresa med bebis

Några grejer fick vi ändå lära oss den hårda vägen på vår första flygresa med bebis.

För det första har vi nuförtiden svinlångt till Helsingfors-flygplats. Eller i alla fall mycket längre än tidigare. Vi måste nu ta tåg-metro-buss för att komma hem – och alla vet hur mycket man längtar hem under hemresan. Nästa flygresa tar vi bilen till mina föräldrar och tåg därifrån. Smidigt och bra!

Nästa gång tror jag också vi skippar resesängen då vi flyger. Blev tipsad om det här på bloggen i mitt packningsinlägg, och nu efter att jag ändå släpat med den kan jag säga det inte är värt det. Visst, vi behövde definitivt ha med en egen säng, men vi kunde ha skaffat en på plats. Mindre slit och svett så.

Nu har vi tagit coronatest (som var negativt) och väntar på att vår frivilliga karantän ska ta slut. Att resa i coronatider kändes väldigt annorlunda och speciellt då Finland och Sverige har så olika coronaguidelines. I Finland använder många mask då man rör sig på stan, i butiken, åker buss – i Göteborg såg vi knappt skymten av en mask, inte ens på flygfältet. Jag är ändå så glad över att vi hade möjligheten att åka till syster trots corona.

I nästa inlägg berättar jag mer om vad vi riktigt hittade på under vår tid i Göteborg. Det var mycket nytt och roligt – så vi hörs snart igen!

3 tankar om “Flygresa med bebis till Gbg – erfarenheter och lärdomar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.