← Tillbaka

En månad i vårt nya hem i Esbo

En månad har vi nu bott i vårt hus i Esbo och har redan fått uppleva både solig sommar och regnig höst här. Jag har fått en del frågor om hur vi bor och har det här, så tänkte ta och berätta lite om hur livet i förorten börjat rulla.

En månad i vårt nya hem

Det är storm idag då jag skriver, mörkt mitt på dagen, så inspirationen att ta fina efter-bilder av lägenheten finns inte just nu. Därför bjuder jag på före-bilder i detta inlägg istället (tror Elliot är med på varje bild också).

FlyttkaosRenovering och flytt avklarad

Renovering och flytt avklarad

I juli, då vi fick nycklarna till vår parhuslägenhet, började vi ytrenovera här hemma. Vi tänkte inte det skulle ta någon längre tid att fixa upp lägenheten, men 100 kvm är bra mycket större än våra tidigare 55. Vi blev egentligen först klara med allt det viktigaste förra veckoslutet.

De viktigaste renoveringarna vi gjort här är: bygga en ny vägg för att få ett arbetsrum, lägga ny parkett, måla hela lägenheten. Allt målande är inte klart och lister med mera fattas i de flesta rum, men för övrigt är vi färdiga.

Känns så himla bra att inte mera bo i ett flyttkaos med skyddspapper på golven och slipdamm precis överallt. Vi flyttade in mitt i renoveringen eftersom vi inte mer orkade åka fram och tillbaka mellan två lägenheter. Vårt sovrum och Elliots rum hade vi då fixat klart, så vi har i alla fall fått sova utan målfärgsburkar bredvid oss.

Flyttar med bebis

Själva flytten gick supersmidigt med paketbil från Patriks jobb och snälla kompisar som bar möbler och föräldrar som hängde med Elliot (mina föräldrar alltså, inte vi..).

Nu fortsätter vi fixa till det sista i makligare takt. Det får ta den tid det tar nu, för nu påverkar inte mer renoverandet vårt vardagsliv.

Det sista projektet att ta itu med kommer vara trädgården. Vi har en massiv trädgård med äppelträd och bärbuskar, och som vi har stora planer för. Men de planerna har vi hela vintern på oss att slipa på. Ser så framemot våren då vi äntligen får sätta igång utomhus.

Gör oss hemmastadda i Esbo

Gör oss hemmastadda i Esbo

Vårt hus, gården och området vi bor på är så mysiga att vi direkt kände oss hemma här i Esbo. Det är roligt att få lära känna ett nytt område, varje promenad blir ett miniäventyr för att man aldrig vet vart man kommer. Vårt område är väldigt lugnt och grönt, något jag uppskattat oerhört. Trodde aldrig jag skulle säga jag värderar ett bostadsområde utan några som helst services, men jag gör det.

Vi bor ändå nära Hagalund i Esbo och där finns allt vi kan behöva, butiker osv. Avståndet till Helsingfors centrum är ännu lite svårt att vänja sig vid. Känns konstigt att det nuförtiden är ett projekt att ta sig in till stan. Inte helt okej med det, men kommer väl att vänja mig så småningom. Senast då jag börjar jobba igen och får pendla varje dag.

Har också börjat göra mig bekant med människor och utbudet av services här i området. Jag och Elliot går på musiklekis här och vi har fått några nya vänner där via. Skönt med lite bekanta i närområdet också.

Elliot i Esbo

Sammanfattningsvis känns beslutet att flytta bort från Helsingfors så himla bra. Definierar inte ännu mig själv som esbobo, men det kommer väl med tiden. För här hoppas jag vi bor länge!

Ska ta och visa upp lägenheten i ett senare skede om ni vill. Har du några frågor om vårt boende är det också bara att fråga!

8 tankar om “En månad i vårt nya hem i Esbo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.