← Tillbaka

Veganskt och miljövänligt för dig och hemmet – Fenomenal flyttstädning

I samarbete med Ole Hyvä Luonnontuote.

Veganskt och miljövänligt för dig och hemmet - Fenomenal flyttstädning

Vi lever nu mitt i ett renoveringskaos som toppas med flyttrumba. Åker mellan våra två lägenheter och fixar på. Vår nya lägenhet är i grunden i gott skick, men trots det har vi valt att ytrenovera och göra den mer “oss” innan vi flyttar in. Vi kommer ändå förhoppningsvis bo där länge.

Vi är inte obekanta med att renovera. Vår nuvarande lägenhet fick sig en grundlig omgång för fem år sedan då vi flyttade till Drumsö. Då stod vi dag och natt och spacklade, lade golv och målade. Den här gången är renoverandet något helt annat. Med en energisk och snabb 9-månaders kille som man inte får släppa med ögonen för ens en sekund, går renoverandet långsamt. Köksbänken slipas i omgångar, väggen målas i lager och mest tid spenderar vi ute vid vinbärsbuskarna eller med att klättra upp på allt.

Ole Hyvä Luonnontuote

Ordning och reda har varit den här renoveringens prio. Allt vi gör måste göras snabbt, för att sedan städas undan noga innan den lilla hinner fram för att slicka i sig sågspånet eller klättra på listerna med spikar i.

Vi städar och städar, för trots att jag anser det är bra att Elliot smakar på det mesta, är renoveringskemikalier och gamla trösklar en annan sak än kundvagnens handtag.

Därför blev jag väldigt glad då Sevendays hörde av sig och frågade om jag ville samarbeta med Ole Hyvä Luonnontuote. Ole Hyvä är ett inhemskt företag för tvättmedel av 100% naturliga ingredienser, med fokus på hållbarhet i alla skeden av produktens livscykel.

Ole Hyvä är finska och betyder varsågod. Namnet syftar på att produkterna är goda både för miljön och för dig.

Ole Hyvä Luonnontuote - produkter och användning

Ole Hyvä Luonnontuote – produkter och användning

Det är sällan man hittar företag som har så genomtänkta och bra produkter som Ole Hyväs. Jag har under sommaren skrubbat två lägenheter, samt mig själv med Ole Hyväs ekologiska produkter. Resultatet är skinande bra, och min hud som lätt reagerar på olika produkter har också mått väldigt bra. Elliot som sugit ren varenda yta jag putsat har inte heller klagat. Ole Hyvä Luonnontuote får alltså klart godkänt av vår familjepanel.

Till sortimentet av naturliga produkter hör olika städprodukter, diskmedel och tvättmedel, samt härliga produkter för hår och hud. Dofterna på produkterna är inspirerade av den nordiska naturen – tall, rabarber och havtorn är några exempel. Min favorit är blandningen havre-xylitol som finns som shampoo och balsam.

Alla dofter i Ole hyväs produkter kommer från eteriska oljor, till skillnad från syntetiska dofter och kemikalier. Produkterna lämpar sig för personer som är känsliga för doft eller mot kemikalier. För de som föredrar doftfritt har Ole hyvä även sådana alternativ.

Du kommer till hela Ole Hyväs sortiment här.

Veganska städ- och hudprodukter med återanvändbar förpackning

Veganska städ- och hudprodukter med återanvändbar förpackning

Ole Hyväs produkter är alla 100% veganska, fullt nedbrytbara och miljövänliga. Alla råvaror som används är Ecocert-sertifierade.

De populäraste produkterna i Ole Hyväs sortiment är påfyllnadsflaskorna. Företaget förespråkar att använda samma förpackning länge och fylla på produkt då den tagit slut, på detta sätt sparar man 80% plastkonsumtion jämfört med att köpa ny förpackning varje gång. Då förpackningens livslängd kommit till sin ända går den bra att återvinna som plast. Läs mer om hur Ole Hyvä resonerar kring plastförpackningar här.

Även under själva produktionen, samt distributionen av produkterna syns miljötänket. Energin som används är ekoenergi från vindkraft och distributionen sköts med naturgas.

Förutom att Ole Hyväs produkter är goda, är de dessutom är supersnygga! Skadar aldrig.

Ole Hyvä Luonnontuote - återförsäljning och rabattkod

Ole Hyvä Luonnontuote – återförsäljning och rabattkod

Efter att ha använt Ole Hyvä Luonnontuotes produkter hela sommaren vet jag att jag inte kommer återgå till butiksprodukter utan historia eller miljötänk. Kan jag vara snäll mot naturen vill jag det, och då dessutom produkterna håller hög standard, samt är prissatta på rimlig nivå, är valet enkelt.

Du hittar dina Ole Hyvä Luonnontuote-produkter online eller i utvalda butiker i Finland.

Beställer du nu via nätbutiken kan du använda koden NATUR för en rabatt på 10% (gäller för köp över 60€).

Det var mitt sommartips på miljövänliga städ och självvårdsprodukter. Hoppas du gillar dem lika mycket som jag!

2 tankar om “Veganskt och miljövänligt för dig och hemmet – Fenomenal flyttstädning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.