← Tillbaka

Midsommarfirandet 2020 i Ekenäs skärgård

Midsommarfirande i Ekenäs skärgård

För att ännu samma vecka vara en midsommar utan planer kan jag knappt förstå hur perfekt högtiden blev i år! Mycket har såklart att göra med att vädret var perfekt hela helgen, men det bästa var ändå som vanligt sällskapet.

Jag, Patrik och Elliot åkte ut till vår holme redan i veckan. Patrik jobbade några dagar och Elliot och jag njöt av att vara i skärgården igen. Efter vårens intensiva landehäng hade vi alla varit i behov av en lite paus från skärgården, men nu efter några veckor i Helsingfors kändes lugnet och det enkla livet så fantastiskt bra igen.

Patrik och ElliotBus med Elliot

Under de här dagarna myste vi mest utomhus, på stranden eller terrassen. Tillsammans med Elliot är man bara i nuet utan att behöva något mer. Det finns inte tid eller lust för något annat med en så glad, energisk och intensiv unge.

Elliot har alltid älskat att stå och är nu inne i en fas där han inte vet något roligare än att dra sig upp mot allt. Stolar, stenar, frysboxar, benen – och då han är uppe vill han gå vidare eller ta tag i nästa sak. Med hans balanssinne slutar det oftast med tårar, trots våra goda försök att fånga honom då han faller. Hans minnen från den första midsommaren är en massa sår och blåmärken.

Midsommar i Ekenäs skärgård - Familjetid och besök hos vännerMidsommar i Ekenäs skärgård - Familjetid och besök hos vänner

Midsommar i Ekenäs skärgård – Familjetid och besök hos vänner

För att göra midsommaren ännu bättre adderar vi mina föräldrar och syster med pojkvän som kom ut till holmen några dagar senare. Vi firade familjemidsommar med god mat, sim och bastu, seglande (som slutade lite snopet), arbetande för dem utan småbarn och gungande för dem med.

På lördagen hade det blåst upp ordentligt och det var varning för stormvindar i skärgården. Oftast brukar vi fira midsommar med våra kompisar några öar bort i skärgården, så den här midsommaren ville vi kombinera den traditionen med firandet på vår holme.

Elliot gungar

Vi åkte ut dit i skumpigt väder, men väl där fick vi njuta av dagen i lä. Spelade spel och åt gott – hade helt enkelt en härlig dag. På kvällen då Elliot var helt färdig med dagen åkte vi hem. Vår bebis som aldrig frivilligt somnar och verkligen inte i nåns famn, slocknade i båten påväg hem. Det kan vi tacka stormvindarna och de höga vågorna för!

En alldeles perfekt midsommar hade vi med lite av allt som gör sommaren till sommar. Är så glad att kunna kombinera det jag gillar mest – det blir bäst just så!

1 tanke om “Midsommarfirandet 2020 i Ekenäs skärgård

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.