← Tillbaka

En första dejt utan bebis – Restaurant Grön

Att det skulle ta nästan 7 månader med Elliot innan vi gjorde något på tumis hade varken jag eller Patrik trott. Men så är det också omöjligt att förutspå pandemi och att vår bebis är den sorten som verkligen inte vill somna då livet pågår.

En första dejt utan bebis - Restaurant Grön

Förra helgen var det ändå äntligen dags för oss att första gången ha barnvakt för en hel kväll! Vi har tidigare varit iväg kortare stunder, för bastu, möten och så, men aldrig tidigare en hel kväll. Elliot har heller aldrig tidigare blivit nattad av någon annan än oss. Så det var en spännande kväll för alla inblandade.

Mina bästa kompisar Stina och Tiina kom till oss fredagen samma vecka som restaurangerna öppnade sina dörrar efter Corona-stängningen. Vi chilla alla tillsammans först men sen pussa vi Elliot hejdå och önskade tjejerna lycka till, och så cyklade vi iväg på vår första utedejt sen november.

Restaurang Grön - en härlig restaurangupplevelseRestaurang Grön - en härlig restaurangupplevelse

Restaurang Grön – en härlig restaurangupplevelse

vi fyllde 30 – för vad som känns som en evighet sen (början av 2019), fick vi en smakupplevelse med tillhörande vin i present av våra kompisar. Det var på Restaurant Grön, en säsongsbetonad, organisk och skandinavisk restaurang i centrala Helsingfors.

Och jessus hjälp vilken härlig kväll det var! Jag blev småfull bara på känslan att gå på restaurang efter flera månader av hemmasittande och friheten att vi kommit så långt som föräldrar att vår bebis klarar sig en stund utan oss. Dessutom var stämningen på restaurangen på topp, det märktes på personalen att de var glada att vara tillbaka på jobb.

Restaurant Grön

Vi åt en underbar meny med sju rätter plus tillhörande vin. Vårmenyn hade mycket smaker av sparris, gran, aborre och rabarber. Och allt var så gott!

Att vara ute på dejt på tumis kändes också så lyxigt. Det var märkligt att sitta och äta, dricka, prata som vi alltid gjort innan och sen plötsligt få en bild av kompisarna som busar med vår bebis. Fint!

Efter middagen cyklade vi lyckliga hem i kvällssolen. Där väntade oss en sovande Elliot och två kompisar på soffan. Alla hade tydligen haft det bra ikväll. Det är jag så glad och tacksam för!

2 tankar om “En första dejt utan bebis – Restaurant Grön

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.