← Tillbaka

Reselycka i maj 2020

Efter den mörka början på maj med snö och slask, fick också vi i Helsingfors påbörja sommaren. Och de senaste veckorna har varit perfekta sommarveckor!

Picknickandets maj och förväntansfull inför sommaren

Jag känner mig nu som en ny människa och har levt upp på ett helt nytt sett under den här tiden. Känner en stor lycka i kroppen som jag lite tappat bort under några av coronaveckorna. En sån lycka jag känner väl igen från våra resor!

De här veckorna har vi också levt lite som vi brukar då vi är på resande fot. Nästan all tid har spenderats utomhus och tillsammans. Vi har vaknat tidigt, rört på oss mycket, ätit gott och tagit det lugnt. Dagarna har varit oplanerade på morgonen men fyllts av promenader och picknickar med vänner, landehäng och äventyr med Elliot.

Reselycka i maj 2020

Picknickandets maj och förväntansfull inför sommaren

Jag har nog aldrig picknickat så mycket som under de här veckorna, men just nu finns det inget bättre än det.

Elliot är också i en sådan perfekt picknick-ålder. Han är tillräckligt stor för att själv kunna njuta av att hänga ute och titta på världen. Han sitter själv men är inte tillräckligt snabb att krypa iväg så att jag bara måste springa efter honom. Dessutom är han en sån gladis att han alltid får alla på gott humör!

Från att ha varit smått skeptiskt till hur den här reselösa sommaren och hösten skulle bli, har jag gått till att nu vara väldigt förväntansfull! Det jag njuter av mest kan jag ändå göra trots corona. Att ha möjligheten att vara utomhus och träffa familj och vänner känns så värdefullt att jag inte bryr mig om i vilken miljö jag gör det. Skärgården och parker i Helsingfors räcker mer än väl.

Så nu tänker vi bara fortsätta njuta av sommaren och alla näräventyr vi har framför oss. Maj var en fin månad – hoppas du också tycker det!

2 tankar om “Reselycka i maj 2020

 1. Här i norra Sverige har vi haft en så lång och segstartad vår, kallt och bedrövligt och så nu på ett par dagar small det bara till. Sol och värme, grönt överallt!! :-D
  Fjolårets Helsingforsplaner frös inne pga att jag inte fick ihop det med jobb och annat. I år kom coronaeländet och förstörde planerna jag hade att ta igen det jag missade ifjol….
  Så jag ser också mycket fram emot din sommar, att jag trots allt ändå får uppleva lite av Helsingforssommaren genom din blogg och dina bilder.
  Men nästa år, då banne mig…. ;-) Tredje gången gillt!!
  Sköt om er!

  • Men så härligt med vår och sol! Det behövs efter vintern. Vi hoppas verkligen att det blir tredje gången gillt för dig!! Jag ska försöka tipsa om en massa härligt tills dess, så du riktigt kan välja och vraka bland alla tips. Ha en skön sommar trots nya planer och ha det bra! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.