← Tillbaka

Naturlig och ekologisk hudvård är min vardagslyx

I samarbete med Irks Homemade

Då Elliot föddes började jag spendera mycket mer tid hemma än jag hade trott jag skulle göra. Fast jag vetat att livet skulle förändras på alla plan efter att man får barn, var jag ändå inte helt förberedd på det.

Jag insåg nog inte innan att det faktiskt är Elliot som numera bestämmer hemma hos oss. På gott och ont, det blir inte precis långtråkigt med en energisk bebis i huset som älskar sällskap och att tugga på allt.

Naturlig och ekologisk hudvård är min vardagslyx

En grej som är väldigt Elliot, är att han är en dålig dagssömnare. Han är nyfiken av sig och hatar att missa något som händer runt om honom på grund av att sova. Som jag tidigare berättat, så promenerar jag så gott som alltid då han sover på dagen.

På kvällen vill han gå och lägga sig tidigt, senast vid 18 gnuggar han sig i ögonen och är färdig med dagen. Han vill dessutom sova hemma, i egen säng och lugn och ro.

Därför har det blivit så att vi sällan gör något utanför hemmet efter 18. Efter den första anpassningsperioden har jag kommit att gilla vår rytm. Det är mysigt med våra långa hemmakvällar (ja nu med corona har ju alla det som vi)!

Med så mycket tid till hemmapyssel har jag fått skaffa mig flera nya (relativt tysta) hobbyn. En är mobilspel, som på bilden ovan. En annan väldigt viktig ny rutin för mig är hudvård.

Hudvård hemma med bebis - naturliga krämer

Hudvård hemma med bebis – naturliga krämer

Att vara hemma hela tiden, betyder för mig att aldrig sminka mig och väldigt sällan piffa på annat sätt än rena jeans och tröja. Därför har hudvård blivit extra viktigt för mig. Att duscha, peala, smörja och hålla på ger mig en fin och fräsch känsla.

Dessutom är det viktigt för mig att ta hand om min hud. Har både atopisk hud som visar sig om vintern och har haft acne i vuxen ålder. Jag vet hur viktigt det är för mig att sköta om huden på allra bästa sätt.

Då jag tidigare i år via Sevendays kom i kontakt med Irene och hennes naturliga krämer blev jag direkt intresserad att prova.

Irks Homemade

Irene är finlandssvensk företagare inom hudprodukter av naturliga råvaror, som driver företaget Irks Homemade. Recepten på hudvårdsprodukterna har hon själv skapat enligt principen att allt ska vara 100% naturligt och ekologiskt, så giftfritt att det går att ätas (även om hon inte tror de är så goda – jag har heller inte smakat). Alla hennes produkter är säkerhetstestade och registrerade i EU.

Perfekt då man vill ta hand om huden på bästa sätt, samtidigt som man har en bebis som gärna smakar på ens hud mest hela tiden. Dessutom kan vissa av Irks salvor även användas av bebisen, så jag som inte gillar att ha onödigt mycket grejer uppskattar att hela familjen kan använda samma salvor.

Irks Homemade - produkter jag testatMalin och bebis

Irks Homemade – produkter jag testat

Jag fick hemskickat alla tre produkter som Irks Homemade har till försäljning i dagsläget: Calendula cream, muskelkräm och fotkräm.

Calendula cream (ringblomssalva)

Calendula cream (ringblomssalva) är en kräm som kan användas till det mesta. Den hjälper bland annat mot torr hud och torra fläckar, eksem, hudsprickor, brännskador, skydd mot väder och vind och småsår. Jag har lärt mig att det är ringblomman i krämen som hjälper hudens celler att förnya sig snabbare och att krämen därför fungerar så effektivt. Och det gör den verkligen. Jag med torr hy njuter av att få smörja in mig med den lena krämen. Det här är också en kräm som kan användas av bebisar och barn. Dessutom är den väldigt dryg, så kommer att vara perfekt att ha med sig på resor i framtiden!

Relaxing foot cream

Relaxing foot cream är en avslappnande fotsalva som jag haft enorm glädje av. Mina fötter utsetts för (tio)tusentals steg per dag och att om kvällarna bada fotbad och skämma bort fötterna är min ultimata vardagslyx! Också den här krämen är så len och skön att till och med mina kruttorra fötter fått sig ett uppsving.

Warming muscle cream

Warming muscle cream är den tredje salvan, en muskelsalva, som lindrar smärta och sätter igång blodcirkulationen. Jag som inte tränar har ingen stor erfarenhet av muskelsalvor, men den här använder jag till ömmande axlar efter att jag burit omkring på Elliot en hel dag. Passar också bra för stela datoraxlar.

Alla produkter har en svag, naturlig doft. Har efter att jag börjat använda Irks krämer reagerat på hur starkt och fejk många av mina vanliga butikskrämer doftar. Less is more stämmer bra in på salvor och deras lukt.

Skäm bort dig själv - beställ hem naturliga hudvårdsprodukterSkäm bort dig själv - beställ hem naturliga hudvårdsprodukter

Skäm bort dig själv – beställ hem naturliga hudvårdsprodukter

I dessa tider är det extra välbehövligt att skämma bort sig själv lite extra. Att ha hemmaspa är ett bra sätt att slappna av och komma bort från all galenskap i världen just nu.

Vill du också prova på Irks Homemades ekologiska och naturliga hudvård kan du göra det via hennes webbshop. Utöver krämerna ovan har hon även annat smått och gott att prova på.

Jag har även möjlighet att erbjuda er en rabattkod för -15% rabatt på hela sortimentet. Uppge koden malin15 för rabatten. Leverans är möjligt till både Finland och Sverige.

Hoppas ni gillar Irks produkter lika mycket som jag gör!

2 tankar om “Naturlig och ekologisk hudvård är min vardagslyx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.