← Tillbaka

Mat och råvaror vi alltid har hemma

Mat och råvaror vi alltid har hemma

Livet som resebloggare är inte i dessa tider speciellt inspirerande eller produktivt. Tidigare har jag lätt skrivigt 2-3 inlägg i veckan om resor och marknadsföring, men nu känns till och med ett reserelaterat väldigt svårt att få till. Tankarna är väl så på annat håll.

Så tills coronan dragit över kommer min reseblogg handla om marknadsföring, bebisliv, och hör och häpna, vardagsgrejer!

Det första inlägget i den serien kommer här. Det handlar om vilka råvaror vi alltid har hemma hos oss. Idéen till inlägget fick jag efter att ha läst Carolines inlägg på samma tema. Så nu kör vi, råvarorna vi alltid har hemma.

10 råvaror vi alltid har hemma

10 råvaror vi alltid har hemma

1. Havregryn – Ett måsta på hemma hos oss är havregryn. Tror jag var häst i mitt förra liv, för så mycket havre äter jag. Det passar till allt eller i alla fall äter jag det till det mesta. Elliot verkar ha ärvt den förkärleken för han slukar havregrynsgröt som om det vore finaste Michelin-maten.

2. Mjölk – Vad är kaffe eller havre utan mjölk? Inte nåt, så därför har vi det alltid hemma. Både havremjölk och fettfri mjölk hör till favoriterna, men oftast är det havremjölken ni hittar i vårt kylskåp.

3. Choklad – Något sött vill jag ha varje dag och choklad är oftast perfekt att stilla det sockerbehovet. Fazers choklad är bäst.

4. Kaffe – Såklart! Har för tillfället vanligt bryggkaffe, snabbkaffe men även koffeinfritt.

5. Bröd och ost – Vi äter mycket smörgås hemma och tror inte vi någonsin är utan bröd, margarin och ost.

Mat vi alltid har hemma

6. Pasta – Då vi lagar mat blir det oftast pasta, så det finns alltid i skåpen. Elliot äter mest potatis och sen vi började laga mat åt honom har vi också börjat äta mer potatis.

7. Tomatkross – Har man pasta och tomatkross hemma kan man alltid laga en god middag. Vi äter tomatbaserade pastasåser flera gånger i veckan tror jag.

8. Morot – Passar till allt. I pastasåsen, som mellanmål eller på Elliots tallrik. Moroten blir inte gammal så perfekt att alltid ha i kylskåpet.

9. Vin eller skumpa – Alltid bra med en flaska om man får överraskningsgäster eller vill ha fredagsvin.

10. Elovena-kex – Alltså mellanmålskex av havre (märket Elovena). De är så goda och perfekta att äta då man snabbt behöver lite energi.

10 matgrejer vi alltid har hemma - vilka har du?

Mat vi alltid har hemma – vilka har du?

Det var 10 grejer vi alltid har hemma. Vilka har du också? Berätta gärna i kommentarerna eller länka ditt inlägg om du också skrivit ett.

2 tankar om “Mat och råvaror vi alltid har hemma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.