← Tillbaka

Bebis 6 månader – ett halvår med Elliot som sprang förbi

Hur kan vår lilla Elliot ha blivit ett halvt år redan?

Samtidigt som tiden galopperat fram har varje dag känts mycket längre än tidigare. Tiden med en liten bebis är så annorlunda. Allt är så intensivt. Med så mycket som händer i ett bebisliv varje dag, med så många humörsvängningar och glada stunder för Elliot, känns en dag lång medan helheten swishar förbi i racerfart.

Nu då vi och Elliot haft sex månader på oss att lära känna varandra och anpassa oss till den här nya familjesituationen, tänkte jag dela med mig lite tankar om livet och vad Elliot pysslar på med nu.

För det här tiden vill jag minnas för alltid.

Bebis sex månader - det här är Elliot

Bebis sex månader – det här är Elliot

Elliot är en väldigt aktiv och nyfiken bebis. Det blev klart för oss redan tidigt. Som jag tidigare berättat gillar han inte att sova på dagen och missa allt roligt. Då han är vaken går han heller inte på sparlåga utan det är full rulle och 100% hela tiden.

Han är fysiskt aktiv och vill sprattla omkring på golvet mest hela tiden. På rygg hålls han inte mer än någon sekund.

På mage ålar, eller drar, han snabbt fram till sina leksaker eller någon sladd på golvet. Vi har fått börja öva på att säga nej här.. Elliot är så nöjd över att röra på sig och innan han kom på hur han gör det hade vi flera veckor av högljudd klagovisa här hemma. Han älskar också att stå upp (med hjälp än så länge) och har varit nöjdast så sen han bara var någon månad gammal.

Elliot behöver sällskap största delen av tiden, för annars blir det sura miner. Han älskar att vara ute bland folk, så nu under coronatiderna har vi konstaterat att han i alla fall behöver miljöombyte med jämna mellanrum för att hållas glad. Det är fint att vi har kunnat spendera mycket tid i skärgården och att alla trivs. En äkta resebebis!

Att äta riktig mat har gillats här hemma. Vi började ganska tidigt med mat för att han skulle bli riktigt mätt och nu slukar han snart större portioner än vad vi gör. Han sitter ännu inte i stol så det är lite trixigt att mata honom då han alltid sitter i famnen.

Det bästa är ändå då han skrattar och ler, vilket han gör mycket. Han gapskrattar åt det mesta, fast humöret kan svänga väldigt snabbt. Han är lite oförutsägbar på det sättet, hett temperament kanske?

Sovandet är fortfarande det jobbigaste med Elliot. Som tur har kvällarna börjat bli lättare och han somnar oftast själv i egen säng. Men oj så vi kämpat för det!

Jag - mamma i sex månader

Jag – mamma i sex månader

Så hur har jag då det ett halvår efter att Elliot kom? Jag har kommit in i min nya roll snabbare än jag vågade hoppas på. Kändes så galet att jag skulle bli någons mamma och idag är Elliot så självklar att jag inte kan tänka mig nåt annat.

Jag tycker de flest dagar med Elliot är roliga, han är så glad och nyfiken att det mesta man hittar på blir lite bättre. De dagar han vägrar att sova på dagen blir det oftast för mycket av det goda, och då räknar man bara minuter tills han ska lägga sig för natten.

Det jag har haft svårast med är det totala avsaknandet av egen oplanerad tid. Med bebis har man inte tid för allt man tidigare gjort och jag kämpar ännu för att hitta en bra balans. Jag intalar mig själv att det snart blir bättre, mest för att hålla humöret uppe! Helt ärligt tror jag inte att fulltidsjobb, eget företag, parrelation, vänner och familj, bebis och egentid är möjligt att ha tillräckligt med tid för.

Ett gott humör är det man behöver mest av med bebis. Då man själv stressar och är arg märker bebisen det och blir också sur. En ond spiral jag försöker motarbeta var dag. Tur att jag är rätt positivt lagd!

Har nu börjat lita mer på mig själv och “bryta” mot regler och sånt man borde göra, som inte passar oss. Det känns skönt att den första tidens totala nojighet är över och vi nu mer går på magkänsla och gör grejer som vi vill.

Jag längtar efter att livet ska normaliseras igen och jag och Elliot kan återuppta våra vardagsaktiviteter. Jag vill också visa honom världen, men helst av allt vill jag att han och moster i Göteborg snart får träffas igen.

Så roligt med sexmånaders bebis och bättre blir det dag för dag

Så roligt med sexmånaders bebis och bättre blir det dag för dag

Livet med Elliot blir faktiskt bara bättre varje dag. Han blir mer en egen, härlig person och det känns otroligt härligt och fint att se. Det att allt inte känns så nytt och främmande numera gör också att jag hinner njuta av Elliots bebistid mer.

Jag vet nu med sex månader på hand att alla utvecklingsfaser, dåliga nätter, humörsvängningar och jobbiga stunder är kortare än man oftast tror. Och efteråt minns man ändå bara de goda stunderna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.