← Tillbaka

Vi har köpt bil!

Länge funderade vi fram och tillbaka på om vi skulle skaffa bil, hyra en eller bara strunta i allt.

För några veckor sedan bestämde vi oss äntligen för ett alternativ – vi skulle köpa bil! I och med det får vi välja exakt en sådan bil vi vill ha och kan också sälja vidare om/då vi inte behöver den längre.

Sagt och gjort, nu har vi köpt bil! Då jag vill göra något ska det helst hända direkt så bara någon vecka senare stod en fin bil utanför vårt hus. En grå Volvo med 10 år på nacken och låga CO2-utsläpp. Den har stor bagagelucka och är körd rätt lite. En perfekt bil för oss.

(Måste ännu ta och fota bilen.. Eftersom jag egentligen är otroligt ointresserad av bilar har det liksom bara inte blivit av ännu.)

Vi har köpt bil!

Bil för med sig stora möjligheter (också i coronatider)

Vi har nu haft bilen i några veckor och det känns redan som ett väldigt bra köp.

Speciellt i dessa galna tider är det fint att kunna undvika kollektivtrafiken i större utsträckning än tidigare. Dessutom har vi redan varit på flera äventyr till olika naturområden vi inte annars haft möjlighet till.

Det absolut bästa med bilen är helt klart att vi nu kommer ut i skärgården när vi än vill. Det känns som en sådan lyx att själv kunna bestämma när och hur vi far ut till havet, samt hur länge vi stannar.

Tidigare har alla resor måsta planeras in i detalj på förhand. Bil har vi lånat och grejer har vi släpat på buss eller med cykel. Det har helt enkelt varit ett stort projekt att ta sig till ställen. Med bebis skulle samma projekt vara gigantiskt.

Elliot

Tror vi har mycket roligt att se framemot i sommar nu då vi har köpt bil! Hoppas att äventyren utöver min familj även kunde inkludera många andra personer, men det får tiden visa. Nu njuter vi fullt av att ha möjligheten att bo ute skärgården igen, att ha varandra och att vara friska.

2 tankar om “Vi har köpt bil!

 1. Hej! Jag är projektledare för Ekenäs Nya Naturum – ett Leaderprojekt administrerat av Natur & Miljö med målet att utveckla ett nytt Naturum i Ekenäs genom lokala samarbeten. Hittade ditt inlägg om första skogsvandringen med bebis och funderade på om du kunde höra av dig om du är i Ekenästrakten med bebis :) Vi är verkligen intresserade av att höra hur besökare upplever både den information man hittat före man kom och hur man upplever Ekenäs naturområden när man är här. Så hör gärna av dig om du kommer hitåt.

  • Hej Ylva,

   så roligt att du tog kontakt! :) Projektet låter superintressant – jag spenderar mycket tid i Ekenäs skärgård och försöker uppleva så mycket av närmiljön då jag är där. Är gärna del och hjälper till. Tror vi kommer att komma till Ekenäs igen nästa vecka. Jag kan höra av mig då jag vet vilken dag det blir!

   Ha det bra och bästa hälsningar,
   Malin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.