← Tillbaka

Vårsysslor jag pysslat med i skärgården

Vårsysslor jag pysslat med i skärgården

Det mesta med corona är bara skit. Men en sak är ändå bra – att vi haft möjligheten att vara mer och längre stunder ute i skärgården. Jag är ju mammaledig så skulle oberoende kunnat bosätta mig i skärgården, men allt är ju så mycket bättre med sällskap.

(Dessutom skulle jag inte överhuvudtaget tycka om att vara här helt ensam.)

Då Elliot sakta men säkert börjat sova längre tupplurer här ute (tack måsar, tack hårda vindar) har jag också hunnit greja med en del vårigt jag vill dela med mig av. För helt ärligt finns det inget bättre än känslan en solvarm vårdag.

Vårmys och vårsysslor i skärgården

Vårmys och vårsysslor i skärgården

Det allra bästa tar vi till först. Årets första bastubad och dopp i havet för några veckor sedan var en stund jag sett fram emot hela vintern. Googlade innan om bebisar får gå i bastun och tydligen är det vanligt i bastugalna Finland att man släpar med sina några veckor gamla barn i bastun. Eftersom vi inte är några riktiga bastufanatiker utan bara bastar i vedbastu med möjlighet till dopp i hav eller sjö, tyckte vi det var onödigt att introducera Elliot till badandet redan nu. Kanske han får prova på det i sommar istället!

Trädgårdsjobb har vi också hållit på med. Krattat hela gården och plocka en miljon kvistar ur skogen. Jäklar så onödigt det lät, men det är ärligt så skräpigt i skogen nu efter vintern att det blir mycket finare då man städar lite.

Vi har också inlett projektet bygga brygga som går av stapeln i år (igen). Andra roliga projekt som väntar i år är att piffa upp bastun ytterligare.

Mest av allt har vi gått på skogsvandringar, ätit och chillat på golvet. Vissa dagar, då man ligger på solvarm klippa och lyssnar på vågorna, känns världens galenskaper långt borta. Men så kommer alltid den dagen då man måste åka tillbaka till stan igen (för att Elliot har rådgivning) och man måste möta världen igen. Men längtar redan då tillbaka ut till havet igen!

Snart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.