← Tillbaka

Första gången i skärgården med bebis

Första gången i skärgården med bebis

Då vintern inte blev någon riktig vinter kunde vi egentligen ha haft stugpremiär redan långt tidigare. Vårt skärgårdshem når man bara med båt, men utan is skulle det varit möjligt att sjösätta båten redan tidigare.

Vi ville ändå inte vara de första som åkte ut eftersom det alltid finns lite extra att fixa då. Med bebis som inte tidigare varit i skärgården ville vi ha det lite lättare, så vi väntade tills mina föräldrar varit i Ekenäs och åkte sedan ut.

Det blev för någon vecka sedan och vi fick flera soliga och kalla vårdagar i skärgården.

Första skärgårdsförsöket med bebis en total flopp

Första skärgårdsförsöket med bebis en total flopp

En tisdag packade vi ihop oss i bilen och åkte iväg mot Ekenäs. Det var Elliots första långa bilresa och den gick riktigt bra. Nöjda över hur smidigt vi fått allt medpackat och hur bra resan gått satt vi och väntade på bilfärjan över till ön. Som aldrig kom!

Den förbannade färjan var just den dagen trasig (igen) och ingen kom över från fastlandet. Patrik satt i bilen och jobbade medan jag och Elliot tog en promenad längs med landsvägarna. Efter någon timme bestämde vi oss för att ta picnic och sedan vända om hemåt. Så snopet då vi taggat så inför Elliots första skärgårdsäventyr.

Färjan var ur bruk den dagen, men nästa dag var den igång igen. Vi orkade ändå inte göra ett nytt försök före några dagar senare.

Första gången i skärgården för fem-månaders bebis

Första gången i skärgården för fem-månaders bebis

Det blev andra gången gillt. Några dagar senare begav vi oss igen mot Ekenäs och den här gången kom vi ända fram.

Elliot fick åka båt för första gången – flytvästen var ingen succé men själva båtfärden var inte fy skam. På holmen fick han hänga utomhus i bärselen mest hela tiden och det älskar han. Hemma i stan använder vi mest bärsele inomhus så att flänga omkring i skogen och faktiskt se något gillade han!

bebis vid brasa

Elliot verkade också så nöjd över miljöombytet. I och med coronan har vi suttit hemma så mycket utan att träffa någon. Nu hade han plötsligt ett nytt hus att upptäcka och sällskap av mormor och morfar. Dessutom var brasan något av det intressantaste han någonsin sett.

Det mest överraskande av allt var ändå hans sovande. Elliot sover så gott som aldrig längre än 30 minuter i ett sträck om man inte går med vagnen. Här ute i skärgården snarkade han nästan 90 minuter i stillastående vagn. Bara så där!

familj i skärgården

Utöver att det var härligt att upptäcka skärgården tillsammans med vår bebis så njöt också vi båda av att vara där ute igen. Som jag saknat det.

Nu ser jag framemot många fler dagar i skärgården med bebis!

1 tanke om “Första gången i skärgården med bebis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.