← Tillbaka

Näräventyr varje dag – Vagnpromenader

Näräventyr varje dag - Vagnpromenader

Jag har alltid promenerat mycket. Det är så jag får min vardagsmotion och sträcker på benen. Jag promenerar för att det är utmärkt träning, frisk luft som förbättrat koncentrationsförmågan och för att det går att spara pengar genom att inte köpa så många bussbiljetter. Dessutom är det fantastiskt skönt!

Så promenader är jag välbekant med sedan länge.

Det jag ändå inte trodde var att min redan höga stegmängd skulle skjuta i höjden med bebis.

Häromdagen kollade jag i min stegapp (Google fit) och den vittnar om att det är månader sedan jag gått mindre än 10 000 steg på en dag. Många dagar går jag kring 25 000 steg. Medeltalet per dag ligger antagligen kring 18 000 steg.

Det är mycket, kan till och med jag medge.

Tips på att göra vagnpromenaden till ett näräventyr

Tips på att göra vagnpromenaden till ett näräventyr

Och att gå ut på vagnpromenad är inget val för mig heller. Vår bebis sover bäst och somnar lättast i vagn, så då får det bli att gå ut flera gånger per dag. I ur och skur.

Vill därför tipsa om lite roliga grejer som jag brukar syssla med under alla mina vardagspromenader för att göra dem roligare. För att göra vagnpromenaderna till små näräventyr.

Sällskap – måste börja med den här punkten, för det är allra bäst om man ibland får promenadsällskap under vagnpromenaderna. Kan vara över telefon också.

Ljudbok eller musik – har tidigare aldrig lyssnat på ljudböcker men har nu börjat med det. Dessutom konsumerar jag poddar som aldrig förr och nu som då lyssnar jag bara på musik.

Tävla mot mig själv – går ofta samma rundor, eftersom det ändå inte finns oändligt med variation då man lämnar hemmet. Det som jag har börjat göra är att ta tid på rundorna och försöka tävla mot mig själv.

Titta på Elliot – han är supersöt då han sover, men bäst är det om han ligger vaken i vagnen. Då brukar jag fälla ner sufletten och låta honom njuta av världen. Så roligt och se hans nyfikna blick och miner!

Låta tankarna vandra – ofta gör jag ingenting på promenaderna. Låter bara tankarna vandra eller stänger av allt för en stund. Skönt med egentid utan att göra något.

Ta bilder – tar med kameran (eller telefonen) och tar bilder från promenaden. Det är roligt hur man ser på bekanta landskap med nya ögon så fort man har med sig en kamera.

Metropromenader – jag och en kompis som också är mammaledig brukar ta metron till någon ny station och promenera omkring i det området. Bra sätt att hitta nya trevliga områden som bara är några metrostationer bort.

Vagnpromenad blir till näräventyr

Vagnpromenader blir till näräventyr

Det här var några sätt hur jag brukar liva upp vagnpromenaderna. Tycker fortsättningsvis det är underbart att gå och fortsätter gärna med vagnpromenaderna. Dessutom går vi ju mot bättre väder (i alla fall ljusare!) så det blir bara bättre.

Vad brukar du underhålla dig med då du är ute på promenad?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.