← Tillbaka

Göra i Helsingfors med bebis på svenska

Göra i Helsingfors med bebis på svenska

Nu har jag snart varit hemma med vår bebis i fyra månader. Månader som bara flugit fram. Och jag var verkligen inte den som trodde tiden skulle gå så snabbt utan desto mer program än att ta hand om bebis.

För det första är det verkligen ett jobb att ta hand om bebis. Men för det andra så möjliggör det att man bara tar hand om bebis, att man kan kombinera det med en massa annat. Allt bebisvänligt såklart!

Eftersom jag är en person som gillar då det händer har jag ända från början hittat på en massa med Elliot. Han verkar brås på mig på så sätt, att han också gillar då vi har program under dagen.

Vi har mest gjort grejer på svenska i Helsingfors och det finns faktiskt så mycket kul att göra här med bebis! Här nedan tipsar jag om våra favoritaktiviteter, samt var du hittar ännu mer att göra med din bebis.

Aktiviteter med bebis i Helsingfors

Aktiviteter med bebis i Helsingfors

Babyrytmik – En favorit för oss båda har varit babyrytmiken. Sjunga, dansa och träffa andra bebisar med föräldrar är perfekt för oss. Elliot är sällan så trött som efter babyrytmiken, vilket jag är tacksam över med tanke på hans små problem med dagssömn. Babyrytmik ordnas i Helsingfors centrum gratis på svenska i till exempel Johannes kyrkan och Tölö kyrka. Kaffe och smörgås efter rytmiken.

Babysim – Simma med bebis kan man göra flera gånger i veckan via Folkhälsan. Babysimma kan man börja med från och med att bebisen är 3 månader gammal. Båda föräldrarna är välkomna för avgiften på 22€/gång och man anmäler sig för en termin åt gången. Finns gratisgång att prova på.

Babyprogram på Arbis – På Arbis kan du gå med i gympagrupp för mammor och bebisar. Här lönar det ändå sig att vara snabb, eftersom Arbis gymnastikkurser ofta blir fullbokade. Anmälan är alltid för en hel termin, alltså halvår, åt gången.

Babyyoga – Att yoga upp min styva post-gravidkropp och göra något snällt åt axlarna som har en sovande bebis i bärselen i timmar per dag har varit guld. Vi har gått i Hagnäs på föräldra-bebis-yoga där bebisarna ligger och tittar på då man yogar. Skönt för mig och nytt att titta på för Elliot.(Inte på svenska)

Aktiviteter för bebisar i Helsingfors

Parkaktiviteter – Före vi fick barn tänkte jag att man går ut till parken för att barnet ska få leka ute. Nu har jag lärt mig att vissa parker har ett klubbhus i anknytning dit man kan gå och träffa andra. Det finns mikro, leksaker med mera. På Drumsö där vi bor finns öppna daghemmet Tallen, där det ordnas program på svenska några gånger i veckan. Kan vara trångt ibland och inte alltid bebisvänligt, då där ofta finns mycket “äldre” barn också.

Bebisbio – Biblioteket Helmet ordnar Babykino i Iso Omena. Det är helt gratis att gå och se på film där, visningarna är nu som då. Finnkino ordnar också bebisbio någon gång i månaden mot kokstnad.

Bebiscafé på Luckan – Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs ordnar Babycafé på Luckan en gång i veckan. Varje onsdag finns det kort program och sedan lek för bebisarna och fika för föräldrarna.

Ordna träffis med nya bekantskaper – Den föräldraförberedande kursen på svenska är ett perfekt ställe att få lite nya bekanta i samma livssituation. Stäm vagnpromenader så ofta som möjligt, bra för både bebis och förälder.

Följ grupper på Facebook – Det ordnas en massa konserter och andra aktiviteter för barn på svenska i Helsingfors. Evenemangen tipsas det om i Facebook gruppen Småbarnsföräldrar i huvudstadsregionen, som är värdefull att följa som svenskspråkig i Helsingfors. Så in och följ!

Alla tips för bebisaktiviteter på svenska i Helsingfors

Alla tips för bebisaktiviteter på svenska i Helsingfors

Här var mina bästa tips på grejer då kan göra med din bebis i Helsingfors. Kommer uppdatera inlägget då vi hittar mer kul att göra här. Har du något tips för oss tar vi tacksamt emot det – vi älskar att hålla igång och göra roliga grejer!

Hoppas det här inlägget hjälpte dig att navigera i programdjungeln och du hittade något roligt för dig och din lilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.