← Tillbaka

Första “skogsvandringen” med bebis – Esbo centralpark

Och så kom den dagen jag väntat på – vår första “skogsvandring” med vår lilla fyramånaders bebis. Citationstecknen behövs egentligen inte eftersom det var en vandring i en skog, men jag valde att använda mig av tecknen eftersom den här skogsvandringen var ganska långt från våra vanliga sådana. Ändå en absolut härlig upplevelse och en bra början på Elliots vandringskarriär.

Första

Vårt val av första vandringsdestination föll på skogen i grannstaden till Helsingfors, Esbo centralpark. Centralparken beskrivs som en naturpärla mitt i staden och det är precis det som det är. Esbo är Finlands näst största stad men ger ändå utrymme åt en 880 hektar stort naturområde med skog, ängar, kärr och berg.

Esbo centralpark är nära, har fina vandringsstråk och kändes som ett perfekt första vandringsställe för oss som familj på tre.

Hur gick det med vandringen - för- och nackdelar

Hur gick det med vandringen – för- och nackdelar

Vi hade tänkt oss att Elliot skulle få uppleva centralparken från bärselen. Han har nyligen fått börja åka med ansiktet utåt i selen och älskar det.

Bil fick vi låna av mina föräldrar och planen var att han skulle sova under resan dit för att sedan vara pigg i skogen. Inget med bebis går någonsin som man planerar och eftersom Elliot var vaken hela bilresan slocknade han direkt i vagnen då vi kom fram.

Då fick det bli så. Vi fick välja de rutter genom centralparken som gick att ha med vagnen på. Det var som tur många och mysiga. Elliot sov gott hela den tiden vi promenerade så han är nog inte medveten om sin första vandringsupplevelse i skogen.

Esbo centralpark

Både jag och Patrik är desto lyckligare över den. Det var otroligt härligt att komma ut i skogen igen. Att göra saker man själv njuter av och nu tillsammans med sin bebis gjorde det nästan bara ännu bättre.

Jag ser verkligen framemot en massa fler skogsvandringar tillsammans! Det här var bara början.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.