← Tillbaka

Resor jag inte önskar göra

Resor jag inte önskar göra

Älskar att läsa resbloggar! Blir inte bara inspirerad till olika sorters resor (har sådan reselust just nu!), utan får också så många bra idéer till innehåll för min blogg. Den här inläggstypen hittade jag nyligen inne hos Resfredag som blivit inspirerad av Lisa/Let’s Go Explore, och vilket fenomenalt roligt innehåll!

Så idag delar jag med mig av de resor jag inte drömmer om att göra. Just nu i alla fall. För inser att flera av de resorna jag listar nedan har att göra med situationen i landet prick nu. Och vi ska alla önska situationerna förändras.

Resor jag inte önskar göra 2020

Resor jag inte önskar göra 2020

1. Ensam i ödemarken

Jag har sådant kli i själen att bege mig ut i skogen, det vilda, ödemarken och bara vandra i dagar. Då 2019 inte var vandringens år för mig har jag lyckats bygga upp en sådan längtan att jag skulle kunna bege mig ut nu på direkten bara det var möjligt. Ett krav har jag ändå – det får inte vara ensam. För att vara ärlig tror jag inte jag skulle våga övernatta ensam mitt i ingenting. Så pass mörkrädd är jag ändå.. Men med sällskap klarar jag allt!

2. Partyresa

För min del är partyresornas tid över och det är jag glad över. En resetyp jag ändå smått börjat förstå charmen med nu med liten bebis är charter. Än är vi inte där utan planerar hellre resorna själv, men jag har en ny förståelse för att inte välja göra det med små. Så kanske jag också en dag igen åker på partyresa.

3. Resa runt i Kina

Har tidigare besökt Kina, men känner mig inte lockad av att göra det igen just nu. Coronaviruset känns så pass hotfullt att jag inte just nu frivilligt skulle utsätta mig för risken att åka till Kina.

Resor jag inte önskar göra

4. Vandra upp till Mount Everest (Base camp)

Hur coolt vore det inte att ha bestigit världens högsta berg. Men jag varken kan eller vill göra ett försök. Dels för att det är livsfarligt även då man har rätt förutsättningar för det, men också för att jag hört hur överbesökt berget och base campen är nuförtiden. Jag vill inte överbelasta mer än det redan är. Detta gäller å andra sidan många ställen i världen.

5. Organiserad träningsresa

Det finns väldigt få sporter jag gillar och att träna är ingen favorit. Jag älskar att röra på mig, promenera och vandra, men på mina egna villkor. Därför tror jag inte ni kommer få sig mig åka på träningsresa och frivilligt svettas flera gånger per dag i grupp. En fotoresa skulle dock sitta väldigt fint!

6. Dubai

Skulle inte vilja resa till Dubai, eller något annat land, där mänskliga rättigheter inte överhuvudtaget möts. Det finns så många härliga länder i världen att besöka att jag bara gärna skippar dessa länder just nu. Hoppas såklart situationen är en annan i framtiden, för Dubai i sig skulle vara ett spektakel att uppleva.

Resorna som inte kommer att ske just nu

Resorna som inte kommer att ske just nu

Det här var de resor jag inte önskar göra just nu. Har du skrivit ett likadant inlägg läser jag gärna det också – länke i kommentarerna!

Och för att sluta på positivare not – så som jag gillar det – Sydamerika skulle jag gärna besöka om nu på direkten, fast det svajar i många av de sydamerikanska länderna just nu.

11 tankar om “Resor jag inte önskar göra

  1. Väldigt intressanta tankar och håller med dig på många punkter. En fråga som ändå blev kvar i huvudet var gällande mänskliga rättigheter och Dubai. Var drar du strecket inom den här frågan, eftersom du avslutar med tanken om Sydamerika. Länder som i Sydamerika har liknande principer som Dubai. Har funderat en hel del på det här eftersom jag själv inte är intresserad av varken Turkiet eller Dubai men nog hållit kvar intresset om Sydamerika. Härlig blogg du har!

    • Tack för din intressanta och fina kommentar Cassandra! Och ja verkligen, det är en bra fråga. Finns inget klart svar på den utan brukar i varje enskilt fall (resa till för mig nytt eller gammalt land) fråga mig ifall det är en resa jag vill göra. Vissa sydamerikanska länder skulle jag inte besöka på grund av ovannämnda orsaker medan nyfikenheten tar över vid andra länder jag kanske borde förhålla mig mer kritiskt till. För kulturen i Sydamerika är bara så fascinerande att jag gärna återvänder!

  2. Jag kan också känna lite obehag inför tanken att vara helt ensam i ödemarken samtidigt som det faktiskt lockar mig. Skulle så gärna vilja göra en längre vandring på egen hand men är lite nervös över nätterna.

    Partyresor och Kina är inget som lockar mig heller. Eller bestiga Mount Everest eller åka på organiserad träningsresa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.