← Tillbaka

Home office med bebis (vad jag gör då lillis sover)

Home office med nyfödd (eller vad jag gör då bebisen sover)

Att gå från att jobba två jobb, marknadsföringskonsult och egenföretagare, till mammaledig på heltid var en stor förändring för mig. Då jag dessutom har ett nytt 24/7 jobb i form av vår lilla bebis har dagarna verkligen sett annorlunda ut än tidigare.

Tidigare spenderade jag mycket tid framför datorn. Allt mitt jobb skedde på någon av mina datorer och också fritiden spenderades ofta online. Och jag älskade det! Behöver självklart annat än bara datorn, men jag behöver också datorn varje dag och helst många timmar.

Nu då jag inte jobbar är dagsbehovet självklart mycket mindre och det är bara mina hobbyn, som den här bloggen och allmänt Youtube-häng som sker via datorn.

För att jag ska kunna ha den här tiden för mig själv har jag måsta skapa ett nytt arbetsrum åt mig. En ny home office, som egentligen inte är mer än en liten arbetsstation i hörnet av vår lägenhet.

Jag vill ändå visa er hur en home office med bebis kan se ut.

Arbetsrum hemma med bebis

Arbetsrum hemma med bebis

Vår bebis är en riktig famnbebis. Nätterna sover han nuförtiden gott i egen säng men dagarna är en lång kamp då han helt enkelt inte vill sova. Nyfiken på livet är han och vill inte missa allt roligt som pågår om dagarna.

Därför sover han oftast i bärselen under dagarna om vi är inomhus. Selen är bara bekväm för honom så länge jag (eller Patrik) står upp, så därför görs allt stående under tuppluren i selen.

Vårt arbetsrum har därför blivit oanvänt sen Elliot föddes då vi inte kan sitta ner vid skrivbordet. Vi har fått bli kreativa och komma på nya lösningar för datoranvändandet då han sover.

Arbetsbordet med bebis i sele

Vårt nya arbetsbord fanns redan hemma hos oss och stavas köksbänken. Insåg ganska snabbt att köksbänken är ganska perfekt höjd för mig att stå och peta på datorn vid. Så då byggde vi en liten arbetsstaion åt mig här med dator, laddare och annat man kan behöva.

Bonus är att man är nära kaffekokaren!

Samtal med bebis i sele

Samtal med bebis i sele

Nån vecka innan Elliot föddes fick jag hem ett par trådlösa hörlurar i bloggåva (Jabra Elite). Tanken var att de skulle vara smidiga på resan, men hittills har de bara varit supersmidiga hemma då jag har Elliot i selen. Är skönt att kunna kolla på videon med hörlurar eller tala i telefon med händerna fria.

Förvaring bakom lås och bom

En möbel vi fick uppgradera på grund av osäker med bebis (i framtiden då han rör på sig), var vårt tv-bord. Det har länge varit skrangligt med öppna hyllplan, så nu har vi skaffat ett nytt som snart borde komma hem. I det har jag nu reserverat en låda för alla datorgrejer jag använder dagligen. Ska bli skönt att ha kameror och så vidare nära till hands, men ändå bortstädade.

Home office med bebis

Home office med bebis

Ungefär så ser vår arbetsstation ut hemma just nu. Lite nya lösningar har behövats göras, men på många sätt fortsätter livet som tidigare också med bebis.

Gillar ju fortsättningsvis samma grejer som innan han kom, så känns bra att kunna kombinera!

Ps. Inser att jag måste putsa min datorskräm då jag ser de här bilderna. Ja, jag är en sån som rör i skärmen i tid och otid…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.