← Tillbaka

Bästa marknadsföringsbloggarna på svenska

Bästa marknadsföringsbloggarna på svenska

Som digital marknadsförare bör du uppdatera din kunskap kontinuerligt för att hållas på toppen. Som marknadsföringskonsult och egenföretagare är det exakt det jag gör, och ofta. Jag följer en massa olika marknadsföringskanaler, bloggar och slukar ny information och marknadsföringstrender.

Det jag lagt märke till är att de flesta kanaler jag följer är på engelska. Det görs helt enkelt mest material på det språket, men det betyder inte att det inte finns material på svenska. I det här inlägget delar jag med mig av mina favoritbloggar om marknadsföring på svenska.

Länka gärna dina favoriter i kommentarerna nedan, så kan jag uppdatera listan om jag hittar någon ny favorit.

De bästa bloggarna om marknadsföring på 2020-talet

De bästa bloggarna om marknadsföring på 2020-talet

De flesta bra bloggar på svenska som handlar om marknadsföring uppehålls av marknadsföringsbyråer. Det i sig betyder att deras syfte med inläggen om marknadsföring är att skapa ett behov, eller ha begär, av de services de erbjuder.

Att det finns en ekonomisk tanke bakom bloggarna gör dem inte sämre. Tvärtom är dessa bloggar väldigt välproducerade just för att det finns företag bakom dem som har kapacitet att lägga ner tid, energi och pengar på att skapa bra material.

De bästa marknadsföringsbloggarna

Webbstrategernas blogg – Väldigt grundläggande inlägg kring digital marknadsföring som är till nytta för dig som vill komma igång med marknadsföring. Företagsblogg med fokus på digital marknadsföring.

Synlighet – En företagsblogg som postar väldigt sporadiskt, men enligt mig intressanta inlägg. Handlar ofta mer om marknadsföringsstrategi än om plattformer.

Nivide – På Nivides företagsblogg utkommer det ett nytt marknadsföringsinlägg en gång i veckan. Mycket handlar om sociala medier och tips på andra intressanta marknadsföringsinlägg.

Contitude – En företagsblogg med gott och blandat kring marknadsföring. Har märkt att jag och de har ett liknande tankesätt kring marknadsföring. Blogginlägg utkommer ett par gånger i månaden.

Mama Said – En företagsblogg med fokus främst på sociala medier och innehåll. Mycket grundläggande och konkreta inlägg, så bra för dig som vill komma igång med marknadsföring.

Malin Lundsten – Sist men inte minst vill jag slå ett slag för min egen marknadsföringsblogg. Jag delar med mig av min kunskap som marknadsföringskonsult med bakgrund från byråsidan, som inhouse och egenföretagare. Du kan ladda ner mina marknadsföringsguider här.

Ny marknadsföringsinspiration

Ny marknadsföringsinspiration

Hoppas du finner ny inspiration och kunskap via dessa bloggar. Du kan gärna höra av dig till mig om du tror jag kunde hjälpa dig med din marknadsföring.

Och länka gärna dina favoritbloggar om marknadsföring på svenska nedan.

2 tankar om “Bästa marknadsföringsbloggarna på svenska

    • Vad bra! Kanske lite ny inspiration för dig☺️ och ja, din blogg är ju också himla bra för marknadsföring inom nischen SEO!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.