← Tillbaka

30 uppfyllda drömmar innan 30

30 uppfyllda drömmar innan 30

2019 var året jag fyllde 30. Det är alltså redan nästan ett år sedan min 30-årsdag. Men än har jag inte fyllt 31, så därför tycker jag att den här livsöverblicken passar sig väldigt bra.

Jag tänkte dela med mig av 30 grejer som jag drömt om att göra eller fullfölja, som jag känner jag uppnått före jag fyllde 30. Tacksam över vartenda mål jag nått och dröm jag uppfyllt. Här går jag mer in på stora helheter än detaljer, eftersom jag annars skulle behöva 30 000 uppfyllda drömmar.

Kom ihåg, man ska alltid vara glad också över de små glädjeämnena i vardagen!

30 uppfyllda drömmar innan 30 - Det här har jag gjort

30 uppfyllda drömmar innan 30 – Det här har jag gjort

Vi börjar självklart med mina uppfyllda drömmar i resekategorin. Det här är ändå en reseblogg!

Resor

1. Resa till alla världsdelar (inte Antarktis) – En dröm jag alltid haft är att besöka alla världsdelar och det har jag också haft möjligheten att göra innan 30. Tänk! Ett sant privilegium och önskar fortsätta upptäcka vår värld även efter 30.
2. Träffa kängurun – Kängurun har varit mitt favoritdjur så länge jag kan minnas. Att få träffa dem i verkligheten var mer än en dream come true.
3. Backpacka i Sydamerika – Sydamerika fascinerade och attraherade, men efter första resan dit stal kontinenten även en del av mitt hjärta.
4. Bo utomlands – Har haft möjligheten att bo utomlands i olika etapper. De har lärt mig så mycket om mig själv och världen.
5. Kommunicera i världen – Då jag var yngre tyckte jag engelskan var ett onödigt språk. Kan säga att jag i ett skede fick inse jag hade fel. Idag är jag stolt över att kunna tala två världsspråk, engelska och spanska.
6. Åka på cykelsemester – Vi har de senaste året cyklat, cyklat, cyklat. Överallt och mycket!
7. Åka på en massa härliga resor – En dröm om att ha ett resande liv blev verklighet.

Studier och jobb

Studier och jobb

8. Studera och bli färdig – Studerade snabbt, mest för att ha det undan, och blev medieingenjör då jag var 21 år gammal.
9. Åka på utbyte – Var på utbyte i Indonesien år 2010. Bäst och så glad att jag åkte!
10. Jobba på marknadsföringsbyrå – Att jobba för stora, välkända brand har alltid varit en dröm och jobb på marknadsföringsbyrå möjliggör det.
11. Starta eget företag – Att jobba för mig själv och precis själv bestämma hur, varför, vad och var jag jobbar är en dröm jag är glad jag vågade följa.
12. Starta blogg – Läste länge bloggar innan jag vågade ta det stora steget att starta min egen. Var skulle jag vara utan den här plattformen?
13. Tjäna pengar på bloggen – Redan tidigt fantiserade jag om dagen då bloggen kunde ge mig pengar. Bloggen i sig är så mycket viktigare än alla pengar, men visst känns det så bra att kunna kombinera!
14. Provat på att vara lärare – Ville efter gymnasiet bli lärare och hade en plats på den utbildningen. Valde ändå en annan väg i livet. Har ändå varit kul att prova på läraryrket genom egna kurser.

Personlig utveckling och relationer

Personlig utveckling och relationer

15. Ha en nära relation till familjen – Det har (nästan) alltid varit viktigt att ha en bra relation med familjen. Att nu ha systrar som också är bästa vänner och nära relation med föräldrarna är så värdefullt.
16. Ha en nära relation till kompisar – På samma sätt har det varit viktigt att alltid värdesätta vännerna i livet. De behövs, både när allt är fint och skiter sig.
17. Göra slut – Att våga kapa band som drog mig ner och tog mer än de gav var en målsättning. Jag har lämnat mycket bakom mig, som varit väldigt tungt och svårt, men känner att det idag har varit de bästa besluten.
18. Flytta ihop – Att flytta ihop med pojkvän var alltid en dröm och att nu ha bott ihop med Patrik sedan 2013!
19. Köpa lägenhet – Köpte vår första lägenhet tillsammans med Patrik år 2016. Bästa lägenheten på bästa ön.
20. Vara en sån som får saker gjort – Ta tag i grejer och bara göra dem har varit ett mantra och min målbild sen flera år tillbaka.
21. Vara en kreativ person – Har fördomsfritt provat på och utmanat mig själv kreativt. Viktigt att träna sin kreativa sida!

Jag - Fritid och hobbyn

Jag – Fritid och hobbyn

22. Vara i fysiskt gott skick – Jag upplever jag är fysiskt stark. Jag orkar vandra och promenera långt och min kropp är sällan ett hinder för det jag vill göra.
23. Börjat spara pengar för framtiden – Har länge varit en sådan som sparar pengar för ett ändamål och sedan använder pengarna på det (t.ex. resor eller lägenhet). Har ändå fondsparat och haft ett långtids sparkonto sen flera år tillbaka.
24. Gå på Macy Grays konsert – Idolen sen högstadiet som jag fick se live ett antal år sedan.
25. Slutat äta kött (så gott som)Åt inte kött tills jag blev gravid och mina järnvärden sjönk i botten. Trots en massa järntillskott var ändå en balanserad kost det som fick dem att stanna upp på en låg nivå.
26. Börja med Youtube – Har en Youtube-kanal även om den är ytterst inaktiv i dagsläget.
27. Lära mig fotografera – Patrik är fotograf och med hans hjälp har jag utvecklats enormt inom fotografering.
28. Ha en stor 30-årsfest – Ordnar sällan fester så en stor 30-årsfest var länge drömmen.
29. Dokumentera livet – Har alltid dokumenterat på ett sätt eller annat trots att formatet varierat. Skriver dagbok, bloggar och fotar.

30. Uppnått en massa av livsmålen – En dröm var att vara nöjd med livet och uppnå mycket av det jag fantiserade om. Känner jag verkligen gjort det!

30 innan 30

30 innan 30

Det var mina 30 drömmar jag uppnått innan 30. Har en hel massa nya drömmar och mål för åren fram till 40 (haha, låter som en evighet härifrån), men de får vi ta i ett annat inlägg.

Vad har du för drömmar just nu? Har du också en livsbucketlist?

2 tankar om “30 uppfyllda drömmar innan 30

    • Tack Daniela <3 Så glad jag blir - man får utmana sig lite och gå utanför den egna nischen med bebis och få resor, så roligt att det uppskattas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.