← Tillbaka

Saker vi behövt med nyfödd + BB

BB-väskans innehåll och vad vi använde

Då vi berättade att vi skulle få barn var den vanligaste frågan vi fick, om det är en flicka eller pojke vi väntar. Den nästa frågan huruvida vi kommer att flytta innan bebisen kommer.

På frågan om kön kunde vi inte svara eftersom vi inte tyckte de var viktigt att ta reda på före födseln. Men flyttfrågan var lättare att besvara. Nej, vi skulle inte flytta innan bebis trots att vi bor i en tvårummare på 55 kvadrat och översta våningen utan hiss.

Vi tänkte redan från början att vi får försöka rymmas här också som tre. En del nya bebisgrejer måste få rum i lägenheten, men vi ville hålla prylarna till ett minimum och bara skaffa sånt vi verkligen behöver.

Så hur har vår bebisminimalism gått? Det ska vi nu ta en titt på. Jag tänkte berätta vilka förändringar vi gjort här hemma och vad vi tyckt varit superbra eller onödigt att ha, samt ta en titt på vår användning av BB-väskan.

Våra mest och minst använda grejer med nyfödd

Våra mest och minst använda grejer med nyfödd

Självklara införskaffningar till bebis är väl oftast vagn, skötbord och säng. Och de här hade vi också skaffat innan Elliot föddes.

Vagnen är jag glad vi satsade på, för eftersom han slocknar som ett ljus då vi är ute på promenad har det blivit väldigt många promenader. Vi ville ha en snygg vagn som samtidigt är så robust att den lämpar sig för skogspromenader.

Vår tvättmaskin med underlag för att byta blöjor fungerar som skötbord och vi behövde därför inte införskaffa eller ändra mycket i vårt badrum. Visst har vi ett förråd med handdukar, blöjor och lite hygienartiklar i korgar, men har fungerat superbra att inte behöva ha stor separat bytesstation i lägenheten.

Det vi skulle ha kunnat vänta med att köpa, men som man ändå i något skede behöver, är hans säng. Han har nog inte sovit mer än ett fåtal timmar i den under de här första månaderna. Han gillar sova på alla andra ställen än i den, så då får det bli så.

En grej vi måste köpa fast det kändes superonödigt eftersom vi inte har bil, var en bilstol. Utan den skulle vi inte kommit hem från sjukhuset, så nu har vi en bilstol som fyller upp källaren. Köpte den second hand så var ändå ingen stor investering.

Två grejer som räddat oss och hans sömn är bärselen som han alltid somnar i bara man går omkring med honom en stund. Vissa riktigt lyckade kvällar har han somnat bredvid oss på soffan i en sovgrej med handtag som jag sovit i då jag var liten, Den kan man sen bära till sovrummet då han somnat ordentligt.

Kläder och textiler till nyfödd

Kläder och textiler till nyfödd

Kläder har vi inte behövt köpa mycket av. I Finland får vi den fantastiska moderskapsförpackningen som innehåller allt i klädväg du behöver för en nyfödd, samt annat praktiskt som täcke, handduk och filt. Allt moderskapsförpackningen innehåller hittar du här.

Lite second hand har jag också köpt och så har han fått många fina gåvor och julklappar. Men annars har vi så här långt klarat oss med förpackningen.

Det vi ändå fått eller skaffat mycket mer av är olika handdukar, trasor och sånt man håller honom ren, varm och nöjd med. Tuttar (nappar) har också gått åt, men mest för att vi tappar bort dem.. Vi har snart också provat oss igenom apotekets alla olika D-vitaminer för att hitta något som passar honom. Nu verkar vi äntligen ha hittat en D-vitamin som passar honom!

Till julklapp fick han även sina första leksaker, så nu känns det som vi har det mesta en nyfödd behöver.

Kläder och textiler till nyfödd

BB-väskans innehåll och vad vi använde

Vi började packa vår sjukhusväska någon dag innan han föddes och hann inte fundera så mycket på innehållet. Hade ändå läst några listor om vad andra packat och vi hade väl ungefär med oss det som står på de flesta listor, till exempel Liberos förlossningsväska.

Men saken är den att vi sist och slutligen använde väldigt lite av det vi hade med, fast vi spenderade tre dagar på sjukhuset. Elliot använde sjukhusets kläder, blöjor, krämer och filtar.

Jag använde mig också av sjukhusets services, som kläderna, åt maten där och lyssnade på radio. Bytte till egna kläder i nåt skede, men hade sen samma tills vi åkte hem då jag en gång fått på mig dem. Telefon och dator hade vi med och båda kom till användning.

Läppfett och tofflor som alla sagt man verkligen behövde hade vi inte med. Snacksen blev oätna och förlossningsbrevet oskrivet. Tandborstarna var med och hårsnoddarna, men annars var necessären opackad. Och bra klarade vi oss!

Saker vi behövt med nyfödd - det behövs inte så mycket

Saker vi behövt med nyfödd – det behövs inte så mycket

Jag känner att vi klarat oss riktigt bra utan att varken överkonsumera, ruinera oss eller fylla upp varje vrå med bebissaker. Får se om det fortsätter så här!

Vad har du upplevt som nödvändigt eller onödigt med nyfödd?

1 tanke om “Saker vi behövt med nyfödd + BB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.