← Tillbaka

Mina bästa djurupplevelser i världen

Bästa djurupplevelser i världen

Naturupplevelser är alltid något vi strävar efter då vi reser. Det som lockar med naturen är att du aldrig kan förutse vad som händer näst eller vem du kommer att möta på vägen.

Under mina resor i världen har jag varit med om flera fantastiska naturupplevelser. I det här inlägget delar jag med mig av 10 spännande djurupplevelser jag varit med om i världen.

Mina 10 bästa djurupplevelser i världen

Mina 10 bästa djurupplevelser i världen

1. Myst med kängurun – Mitt favoritdjur nummer ett av alla djur i hela världen är kängurun. Älskar kängurun! Då jag var i Australien fick jag se fler kängurun i naturen än jag vågat drömma om och dessutom fick jag mysa med en massa mjuka kängurun på en farm.

Bergsräv i Patagonien

2. Bergsräv i Patagonien – Då vi vandrade i El Chaltén, Patagonien stötte vi på en bergsräv. Den var under en av våra fikapauser i bergen och räven tassade runt oss under hela tiden vi stannade på berget. Mysigt!

3. Snorklat med orm i Filippinerna – Patrik och jag snorklade i Filippinerna och då jag dök längs bottnen stötte jag plötsligt på en lång, svartvit havsorm någon meter ifrån mig. Jag blev väldigt rädd och försökte varna Patrik. Han var ändå redan påväg mot ormen och fick samma chock som jag. Ormen blev lika rädd och simmade iväg, så sist och slutligen var det en väldigt spännande upplevelse.

Manetinvasion i Ekenäs, Finland

4. Manetinvasion i Ekenäs, Finland – För ett par år sedan hade vi manetinvasion i skärgården. Det var en galen vecka med mer maneter än vatten i havet. Har aldrig sett något liknande!

5. Tvättbjörnar i Vancouver – Jag och min syster cyklade runt i Stanley Park i Vancouver då en tvättbjörn korsade vår väg. Vi stannade och följde efter den ut i naturen och där väntade hela tvättbjörnens stora familj, med en massa söta ungar, på oss.

Safari i Kenya

6. Safari i Kenya – Att åka på safari i Kenya har varit en av de häftigaste djurupplevelserna jag varit med om. Fick se elefanter, lejon, giraffer och en massa mer. Så coolt!

Katter i Istanbul

7. Katter i Istanbul – Jag och Patrik älskar katter och vill gärna en dag ha en (eller flera) katter. Istanbul visade sig vara ett härligt kattparadis där gatukatter springer fritt mest överallt och tas väl hand om!

8. Coatis eller näsbjörn i Costa Rica – Den lokala “tvättbjörnen” i Centralamerika är coatin, eller näsbjörn som den heter på svenska. Gulligt djur som springer omkring lite var som.

Renar i Finland

9. Renar i Finland – I somras då vi bilade i norra Finland fick vi uppleva renar, i mängd och massor. Renar på vägarna, renar på campingar, renar där vi minst kunde ana det. Spännande med dessa majestätiska djur!

10. Ödlor på Lombok, Indonesien – Lombok sov vi så gott som under bar himmel. Vi hade ett litet tak, med en säng under, men inga väggar. På natten var det nästan omöjligt att sova eftersom det fanns så många ödlor (tokays) som kröp omkring på undersidan av taket och skrek. Det var ändå rätt mysigt eftersom vi sov under myggnät och visste de inte kunde falla ner på oss.

Fler mysig djurupplevelser i världen

Fler mysig djurupplevelser i världen

Listan skulle kunna göras hur lång som helst! Andra superspännande upplevelser är till exempel då vi såg valar i Kanada, red hästar i full galopp i Peru, träffade sälar i Helsingfors, sprang iväg från krabbor i Filippinerna och mycket mer.

Har du varit med om några spännande äventyr som inkluderar djur? Berätta gärna din historia nedan i kommentarerna.

12 tankar om “Mina bästa djurupplevelser i världen

  • Hihi, roligt att du gillade det! :) Och wow, det måste ha varit galet. Hoppas jag också en dag får se isbjörnar <3

 1. Åh quokkas i Australien ❤️ Och alla andra underbara djur som finns där, känguru, koala, valhaj, pungrävar, flyghundar, ödlor, kookaburras, kakaduor.. Listan kan göras lång Jag har ännu inte gjort mitt planerade “djur i Australien-inlägg”, men det kommer nog nu i vinter Jag älskar också platser med mycket katter, iaf om de mår bra ❤️

  • Ja men verkligen! Älskar, älskar, älskar kängurun så Australien kommer alltid vara mitt favoritland då det gäller djur! Ser framemot att läsa ditt kommande inlägg och hoppeligen få se många bilder på kängurun! ;) Ps. är också en kattmänniska ut i fingertopparna.

 2. Neeej, ödlorna var riktigt hemska – inte alls mysiga!! Kanske den värsta natten i mitt liv – trodde vi skulle bli uppätna! :D

 3. Så många fina och söta djur ni träffat! Jag älskar också kängurur (och wallabies, quakkas och koalor) men jag måste nog säga att sköldpaddor är de djur jag helst hänger med! :)

  • Tack Tina! :) Det håller jag med om och fint och viktigt att du tar upp ämnet! Ofta är även de djurupplevelser man njuter mest av sådana, där djuren är fria och i sin naturliga omgivning.

 4. Så kul att läsa och vilka fantastiska upplevelser du haft. Ett möte med djur förgyller verkligen ens resa. Mina bästa minnen är nog delfinsafarin på Azorerna, varanerna och aporna på Penang och pelikanerna och leguanerna på Aruba.

  • Hej och tack för din fina kommentar! Låter som otroligt drömmiga djurupplevelser du haft. Skulle också väldigt gärna se varaner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.