← Tillbaka

Förkyld bebis och första resan bokad

Och så kom den dagen då vår lilla två-månaders bebis blev förkyld och vi bokade hans första resa.

Förkylningen kom som en blixt från klar himmel en söndagskväll. Vi hade just lagt Elliot och då jag och Patrik satt på soffan pratade vi om att vi inte varit förkylda på snart ett år.

Förkyld bebis och första resan bokad

Jag kände lite strävt i halsen så drack te och gick och lade mig. Och kunde inte somna för bredvid mig hade jag en bebis som plötsligt var helt täppt. Han lät som en högljudd minigris, rosslade och hade tungt att andas.

Han fick sova upprätt i min famn och så följde några jobbiga veckor av flunssa för oss båda två. De första dagarna hade vi stegring, men det övergick i snuva och hosta för 10 dagar till. Tungt, speciellt för den lilla och vår oro.

Det enda man tydligen kan göra då bebisen är förkyld är att vara nära och trösta, hålla upprätt så mycket som möjligt, ha böcker under sängens huvudända, spruta saltlösning i näsan och suga ut det.

Inte mycket men alltid något.

Förkylningens goda sida - reseplanering

Förkylningens goda sida – reseplanering

Att spendera en vecka inomhus med korta vagnpromenader betyder att vi haft mycket tid att planera resor.

Elliots namn registrerades passligt veckan innan förkylningen och det betydde att vi vågade boka vår första resa. Det blir till Göteborg i mars för att hälsa på hos min syster. Jag och Elliot åker i veckan och Patrik kommer efter till helgen. Spännande och så roligt att få spendera mer tid med Sofia.

Nu måste vi bara fixa pass åt honom. Tror ändå vi väntar lite med det då bebisars utseende förändras så gott som veckovis.

Vi har också funderat på att göra en resa inom Europa nu under våren. Planeringen är igång men ännu är inget spikat. Det skulle bli Elliots första vandringsresa så hoppas det blir av. Han älskar att sitta i selen, både då han ska sova och för att se bättre, så tror han skulle uppskatta vandring. Men vi får se!

Det var en status update om bebislivet just nu och och hoppas snart komma ut på andra sidan första förkylningen. Kommer vara så skönt då det är över!

3 tankar om “Förkyld bebis och första resan bokad

  1. Jobbigt när liten är sjuk och inte kan tala om för en ordentligt om och var de har ont. Och många förkylningar till ska stackarn igenom innan immunförsvaret är där. :-(
    Krya på er! Kram!

    • Verkligen! Man tycker så synd om honom, men som tur håller det på och vänder. Han snorar bara lite nu mer. Tusen tack Agneta! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.