← Tillbaka

Vad får man inte glömma på resan – 5 grejer jag glömmer

Vad får man inte glömma på resan - 5 grejer jag glömmer

Både jag och Patrik är minimalister då det kommer till bagage på resan. Vi hatar ha med oss för mycket och släpa runt på onödigt. Vi vill packa smart och ha med oss tillräckligt men aldrig mer än så.

Dessutom stämmer det att man kan köpa sådant man glömt ta med på plats, även om jag inte tycker det är ett vettigt alternativ. Då skulle man lika gärna ha kunnat ha med sig den grejen från första början. Att köpa på plats leder oftast till att du har onödig dubblett av den grejen plus att kvaliteten och priset då du köper något i hast sällan är det bästa.

Så då vi reser vill vi packa smart och lätt men ändå ha med oss allt vi behöver. Där Patrik är systematisk och noggrann, går jag mer på rutin och intuition. Då vi reser tillsammans betyder det här oftast att vi får med oss det allra mesta vi behöver.

Det finns ändå några grejer vi för ofta glömmer packa med oss på resan. Sådant vi ibland tvingas köpa.. Så vad får man inte glömma på resan?

Läs också:
Hur packa necessären för långresa?
Packa minimal necessär för handbagaget
Ha med det här i handbagaget

5 grejer vi glömmer ha med på resan - som vi ofta behöver!

5 grejer vi glömmer ha med på resan – som vi ofta behöver!

1. Vattenflaska – Jag är inte en person som vanligtvis bär med på vattenflaska. Jag dricker inte vatten då jag är på språng utan klarar mig längre perioder utan att pimpla vätska. Då man reser vill man ändå 9/10 gånger ha med sig en vattenflaska och fast jag har många snygga termosar och vattenflaskor hemma glömmer jag alltid ha med mig en. Den första vattenflaskan måste jag oftast köpa under resan och sedan fyller jag på den an efter. För jag dricker kranvatten på de flesta ställen i världen.

2. Nagelklippare – Det här är Patriks största reselast. Jag tycker inte han brukar klippa naglarna så ofta, men alltid då vi reser är det som att hans naglar skulle växa flera millimeter och bli superlånga. Och aldrig har han med sig nagelklippare. Vi har säkert 5-10 nagelklippare hemma vid det här laget, eftersom han inte kan stå ut med känslan av långa naglar.

3. Pinsett – På samma tema som nagelklippare kommer pinsetten. Ett verktyg som jag sällan använder hemma men alltid då vi reser lägger jag märke till hur oplockade ögonbryn jag har. Beror kanske på annorlunda ljus i olika badrum på resor. Jag vet att vi har det ganska mörkt i vårt badrum hemma. Det här är ändå inte något jag brukar orka ta tag i under resan, utan väntar alltid på att komma hem innan jag åtgärdar ögonbrynen.

4. Tuggummi – Hemma tuggar jag tuggummi flera gånger per dag. Efter lunch blir det en bit och oftast också alltid innan jag lämnar hemmet. Problemet är det att jag sällan bär med på tuggummi. I påse i väskan blir det så läbbigt tycker jag, så har oftast bara tuggummit hemma eller på jobbet. Därför glömmer jag också alltid ha med det på resan. Tuggummi är ändå tyvärr en sådan produkt jag inte köper utomlands. Äter bara xylitoltuggummi med 100% xylitol och sådant finns det sällan i andra länder än i Finland och Norden.

5. Handsprit – På resa är det så praktiskt att ha med handsprit. Man springer omkring och rör en massa smutsigt under dagen och så fikar man utomhus utan möjlighet att tvätta händerna. Jag använder ändå inte i vanliga fall handsprit, så därför glömmer jag alltid ha med det också på resan. Under längre resor brukar vi köpa nytt, men på kortare resor så brukar vi bara skylla oss själva.

Vad får man inte glömma på resan?

Vad får man inte glömma på resan?

Det här är de fem grejerna jag ofta önskar jag hade packat med för resan, men som jag sällan faktiskt har med mig. I och med det här inlägget hoppas jag komma ihåg dem lite bättre nästa gång! Dessa är inte livsviktiga på något sätt, men små och praktiska att ha under resan. Så skulle vara skönt att komma ihåg dem nästa gång.

Vad har du för grejer du alltid glömmer packa med i resväskan? Kommentera gärna det nedan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.