← Tillbaka

Reseåret 2019 – Resebloggarens årssammanfattning

Reseåret 2019 - Resebloggarens årssammanfattning

Reseåret 2019 blev så här med facit på hand väldigt annorlunda än jag tänkt mig i början av året.

Tidigare år har jag snittat på en större resa cirka en gång i månaden. Vissa år har det blivit fler, vissa färre. Men jag har ändå under de senaste åren alltid varit på väg, jobbat utomlands, upptäckt eller turistat så gott som hela året.

Det här året började som tidigare men redan under årets första månader fick vi reda på att vi var gravida. Att slutet på 2019 skulle innebära att vi hade en alldeles ny minimänniska, vår resebebis, med oss.

Det svängde inte helt överraskande upp och ner på alla planer inför året. Det här reseåret, speciellt hösten, har blivit annorlunda än mina tidigare år. Mycket härligt och spännande har vi hunnit med, trots att det känns som att vi inte rest så mycket under året. Våra äventyr 2019 har mest handlat om vår bebis.

Att vi inte skulle ha rest stämmer heller inte riktigt, men ser framemot ett 2020 med mer reserelaterade äventyr inplanerade. Vi tar en titt på reseåret 2019!

Här kan du bekanta dig med mina tidigare reseår som resebloggare:
Reseåret 2018
Reseåret 2017
Reseåret 2016

Reseåret 2019 - ett annorlunda äventyr med resebebisen

Reseåret 2019 – ett annorlunda äventyr med resebebisen

Så här ser mitt reseår 2019 ut. Har hunnit med överraskande många resor och har varit spännande att resa på ett nytt sätt, som gravid. Helt ärligt reser jag nog hellre som icke-gravid, men har ändå lyckats uppleva det mesta jag önskat under det här året.

Januari 2019 - Estland och näräventyr

Januari 2019 – Estland och näräventyr

Jag startade det nya året med att åka till Estland på finvisit. Det var krispigt och kallt i Tallinn och Patrik och jag njöt av god mat och varandras sällskap. Skrev en rederiguide till att åka färja mellan Helsingfors och Tallinn som blev väldigt populär.

Vintern var kall i Helsingfors och vi gjorde också flera näräventyr till olika öar över isarna.

Februari 2019 - Hamburg, Tyskland med familjenFebruari 2019 - Hamburg, Tyskland med familjen

Februari 2019 – Hamburg, Tyskland med familjen

I februari var det dags för en resa jag sett framemot länge! Vår familjeresa till Hamburg för att fira min 30-årsdag och min mammas 60-årsdag. Mina föräldrar, systrar och vi samlades i Hamburg för en förlängd helg i den spännande tyska staden och hade ett så fint födelsedagsfirande. Åt gott, promenerade och upplevde mycket. Bästa sättet att fira födelsedag på.

Hamburg är för övrigt ett av de resmål som trendar inför 2020. Vill du läsa mer om vad allt man kan hitta på i staden hittar du mer info om stadens sevärdheter här och bra att veta om Hamburg här.

Mars 2019 - Sydkorea och vandringsäventyrMars 2019 - Sydkorea och vandringsäventyrMars 2019 - Sydkorea och vandringsäventyr

Mars 2019 – Sydkorea och vandringsäventyr

I mars var jag och Patrik i Sydkorea. En långresa vi sett framemot, men inte riktigt vågat tro skulle hända under 2019. Men så plötsligt hade vi möjlighet att vara bort i mars och vi upptäckte stora delar av Sydkorea.

Sydkorea är ett så spännande land som man själv måste se med egna ögon och tillräckligt med tid. Vi vandrade mycket, fascinerades av storstäder, åt gott och märkligt samt tog det lugnt. Så fin resa tillsammans.

April 2019 - Påsk i Göteborg och vårigt ParisApril 2019 - Påsk i Göteborg och vårigt Paris

April 2019 – Påsk i Göteborg och vårigt Paris

Påsken firade vi i år hos min syster Sofia i Göteborg. Hela min familj var med och vi fick njuta av underbart vårväder! Det var första gången någonsin som vi alla samtidigt var i Göteborg, så var rätt extra. Åkte ut till skärgården, åt gott och hade en lugn påsk.

Det här var ända gången jag besökte Göteborg under 2019. Vanligtvis är jag där åtminstone två gånger per år och saknar verkligen den fina staden nu.

April 2019 - Påsk i Göteborg och vårigt Paris

Jag åkte också till Paris för att hälsa på en kompis som bor där. En härlig kompisresa inklusive allt som jag sent kommer att glömma!

Maj 2019 - Stockholm och stugsäsong

Maj 2019 – Stockholm och stugsäsong

Majmånad bjöd på en Stockholmsresa för mig och Patrik. Vi träffade kompisar och åt gott – helgen bara swishade förbi.

Maj 2019 - Stockholm och stugsäsongMaj 2019 - Stockholm och stugsäsong

I maj var det även dags att åka ut till skärgården i Ekenäs igen, som vi väntat! Det snöade ännu den första helgen, men vi städade tappert bort vinterns fallna träd och åt grillkorv utomhus.

Juni 2019 - Vandring i Letku och resa till TallinnJuni 2019 - Vandring i Letku och resa till Tallinn

Juni 2019 – Vandring i Letku och resa till Tallinn

I juni vandrade vi i Finlands natur med ett kompispar. Det var varmt och skönt, njöt för fulla muggar av att vandra och av försommarens prakt. Senare den månaden åkte jag igen till Tallinn, den här gången med jobbet. Roligt att göra grejer ihop, även om jag som gravid missade allt som hände nattid (inget mig emot, egentligen).

I juni berättade vi att vi kommer att få barn i slutet av året. En egen resa i sig!

Juli 2019 - Sommar i FinlandJuli 2019 - Sommar i Finland

Juli 2019 – Sommar i Finland

Juli var månaden för en massa olika Finlandsäventyr! Vi besökte den mysiga, gamla staden Borgå, vandrade på klippor ute i havet i Porkala och spenderade de flesta dagar i Ekenäs.

Vi hyrde bil under hela sommaren 2019, vilket var alldeles underbart. Gav oss frihet och möjlighet till så många sommaräventyr.

Augusti 2019 - Roadtrip i NorgeAugusti 2019 - Roadtrip i NorgeAugusti 2019 - Roadtrip i Norge

Augusti 2019 – Roadtrip i Norge

I augusti åkte vi iväg norrut på sommarens långresa. Vi vandrade i finska Lappland och bilade genom Nordnorge, samt ner längs med hela norska kusten. En så naturskön resa som var näst intill totalt oplanerad då vi startade från Helsingfors. Vi åkte dit vägen tog oss och njöt av att vara tillsammans.

Att vandra i Norge och vara gravid visade sig vara svårare än vi tänkt, så en dag får vi åka tillbaka och vandra ännu mer!

September 2019 - Babymoon till RomSeptember 2019 - Babymoon till RomSeptember 2019 - Babymoon till Rom

September 2019 – Babymoon till Rom

I september åkte vi på en sista resa bara jag och Patrik innan bebisens ankomst. Det blev en härlig, varm och matig resa till Italiens huvudstad, Rom. En resa jag är så glad över att vi åkte på! Supermysigt att vanka från terrass till terrass i sökan efter nästa kalla dryck eller krämiga pasta.

Oktober 2019 - ReseuppehållOktober 2019 - ReseuppehållOktober 2019 - Reseuppehåll

Oktober 2019 – Reseuppehåll

I oktober spenderade vi ännu flera helger i Västra Nyland, både i skärgården och hos kompisar. Varje tur längre hemifrån började bli mer och mer spännande. I slutet av oktober med två veckor till beräknat datum bestämde vi oss för att det var dags att spendera tid närmare hemmet. Det här beslutet markerade ett reseuppehåll för resten av året.

November 2019 - Resebebisens första resa

November 2019 – Resebebisens första resa

November är månaden då vår lilla Resebebis Elliot kom till världen. Vi inledde en helt annan sorts, livslång resa och månaden bara sprang förbi i bebisbubblan.

December 2019 - Närresor i HelsingforsregionenDecember 2019 - Närresor i Helsingforsregionen

December 2019 – Närresor i Helsingforsregionen

Under december månad har vi bekantat oss med Helsingfors från ett nytt perspektiv. Vi har promenerat runt med vagn, åkt metro, spårvagn och buss. Återupptäckt så många ställen i den finska huvudstaden, framför allt olika shoppingcenter och caféer. Finland i december levererar inte alltid strålande härligt väder. Och så har vi träffat vänner, nya bekantskaper och familj. En annorlunda resemånad och så underbart fin på sitt sätt.

Många fina resår under reseåret 2019

Många fina resår under reseåret 2019

Med facit på hand har jag ändå fått uppleva så många fina resor under det här reseåret 2019! Mycket fokus på näräventyr, vandring och natur har det varit i år. Det går helt i linje med den resemegatrend som råder i Norden nu och dessutom har det varit exakt det som man som gravid har lättast att njuta av.

Jag ser väldigt mycket framemot att snart börja planera nästa års alla resor. Har så mycket jag vill uppleva se och göra nu efter höstens reseuppehåll. Drömmer om Sydamerika igen nästa år, har ändå gått ett helt år utan att jag varit till min älskade världsdel! Vi får se vart äventyren för oss.

Hoppas du gillade denna årssammanfattning och att ditt reseår 2019 varit lika givande som mitt. Gott nytt år!

4 tankar om “Reseåret 2019 – Resebloggarens årssammanfattning

    • Tack Linda! :) Och jag känner verkligen samma – är helt klart inte färdig med Sydkorea även om det antagligen ännu dröjer något år till jag återvänder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.