← Tillbaka

Drömresor 2020 – Hit önskar jag åka

Drömresor för 2020

2019 har varit ett år då vi inte kunnat planera resor endast på våra villkor. Att vara gravid och speciellt kanske att vara gravid första gången, har lett till att vi inte vågat eller velat planera in storslagna äventyr. Helt enkelt för att vi inte haft en aning om hur jag skulle må några månader fram eller vad jag skulle vilja eller orka göra.

Resa har vi ändå fått göra under året (en skild resesammanfattning kommer senare i år), men de flesta resor efter påsk har varit väldigt sista minuten. Vi har inte planerat, drömt om äventyren utan mest bara farit iväg.

Det har helt klart också sin charm, men då en resenörd som jag inte fått planera resor på ett halvt år börjar de onekligen att klia lite i fingrarna. Därför har jag smått börjat snegla på 2020 och fundera på allt det roliga vi skulle kunna göra då.

Här är några av mina drömresor 2020.

Drömresor för det kommande året 2020

Drömresor för det kommande året 2020

1. Tillbaka till fina Göteborg – Högst upp på listan kommer Göteborg! Vill hälsa på min syster där och senast jag var där på besök var påsken 2019. Den här resan hoppas jag blir sanning redan under vårvintern.

2. Njuta på Grekisk ö – Har under de senaste året fått Greklandsfeber och längtar ut till det underbara öparadiset, med fin natur, historia och underbar mat. 2020 får gärna bli året då vi återvänder till någon underbar grekisk ö för sol och äventyr.

3. Vandra i Skottland – Eftersom vårt vandrande var rätt begränsat i år har min vandringslust bara vuxit sig större. Jag och mina systrar vandrade i Irland för ett antal år sedan. Sedan dess har jag drömt om att också uppleva Skottlands natur. Irland var så magiskt på många sätt att jag har väldigt höga förväntningar på Skottland.

4. Åka tåg i Benelux – Har inte varit i Belgien eller Luxemburg och har länge funderat på att det skulle vara kul med en lite roadtrip i de länderna (plus Nederländerna på grund av härligt land). Ett äventyr där man kan kombinera storstäder med landsbygd. Låter också väldigt barnvänligt i mina öron!

Drömresor 2020

5. Besöka vänner och familj utomlands – Under 2020 vill jag igen satsa på att resa till viktiga personer i mitt liv. Besöka kompisar som bor i annat land och hälsa på släktingar jag ser för sällan. Den här listan skulle bli lång att skriva ut, så istället önskar jag bara att någon av dessa resor blir av. Det är ett av de finaste sätten att resa på tycker jag och så får man en prima lokal guide som pricken på i:et.

6. En längre resa utanför Europa under våren eller hösten – Både jag och Patrik drömmer om att utnyttja föräldraledigheten för en längre resa. Kanske åka till Asien eller vårt älskade Sydamerika? Om det blir en långresa eller inte får tiden avgöra, känns ännu lite för tidigt att spika ett stort äventyr med bebis. Men drömmen är stark!

7. Resa i Finland och Norden under sommaren – Traditionen med att hålla sig i Norden under sommaren är något jag definitivt vill hålla fast vid. Cykelsemestern i Skåne och roadtrippen i Norge glömmer jag sent – dessutom är alla våra dagar och veckor i skärgården för fantastiska för att missas. Island vill jag väldigt gärna besöka en dag, men vet inte om det kommer att bli 2020.

Drömresor 2020 - Planering för att göra drömmarna verkliga

Drömresor 2020 – Planering för att göra drömmarna verkliga

Hoppas du tyckte min drömplanering var inspirerande. För mig är det så viktigt att drömma stort och skriva ner drömmål för att verkligen få dem att uppfyllas. Det blir mer konkret, mer verkligt om man gör det.

Drömmar och resplaner kan självklart under årets lopp förändras. Just därför är det extra roligt att ha tankarna nerskrivna, så man senare kan gå tillbaka och kolla vad som riktigt ändrade eller gick i uppfyllelse.

Brukar du skriva ner dina drömresemål? Och vart drömmer du om att åka under 2020?

4 tankar om “Drömresor 2020 – Hit önskar jag åka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.