← Tillbaka

Platser jag gärna skulle bo på i världen

Platser jag gärna skulle bo på i världen

Som resebloggare och person som i största allmänhet älskar resor, har jag självklart drömmar om att en dag bo någon annanstans än jag gör idag.

Städerna och länderna varierar mycket och ofta, men det finns några platser som alltid återkommer. Då jag läste Resfredag Annikas inlägg om de platser hon gärna skulle bo på, tänkte jag det kunde vara kul att även dela med mig av mina drömboenden.

Här nedan är de fem platser jag gärna skulle bo på någon gång i livet. Egentligen utan inbördes ordning, men med den gemensamma nämnaren att alla hängt med mig länge.

Mina top 5 ställen som jag gärna skulle bo på i världen

Mina top 5 ställen som jag gärna skulle bo på i världen

1. Madrid, Spanien (eller kanske Malaga)

Madrid har länge varit stället nummer ett i världen jag skulle vilja bo på. Den här drömmen är realistisk och det är kanske också därför den hållit i sig så länge. I Madrid skulle jag få kombinera min kärlek för det spanska språket och kulturen, med den där storstadspulsen jag ibland längtar efter i lilla Finland.

Dessutom är Madrid tillräckligt nära för att komma hem med jämna mellanrum och kanske ha familjen och vänner på besök. Sedan Malaga började växa som företagsstad har också den staden funnits med på kartan. Men än är Madrids jobbmöjligheter mer realistiska.

Australien

2. Australien

Att bo någonstans i Australien har så länge jag kan minnas varit en dröm. Jag älskar kängurun och bara på grund av det har drömmen om Australien hållit i sig. Dessutom är en australiensisk engelsk accent den allra, allra coolaste! Tror ändå inte jag skulle vilja flytta dit för resten av livet. Det är lite för långt bort.

3. Vancouver, Kanada

Jag har släkt i den kanadensiska staden Vancouver och sedan vi var där med min familj har jag drömt om att återvända. Och bo där för en tid. Vancouver är en stad jag föll för direkt och närheten till bergen, havet, naturen och storstadslivet lockar!

Sydamerika

4. Sydamerika

Att bo någonstans i Sydamerika är självklart en dröm jag har. Har du följt den här bloggen en längre tid vet du att jag älskar den här delen av världen och återvänder dit så ofta jag kan. Oftast för längre tider – men drömmer ännu om att bo där på ett ställe under en riktigt lång tid! Kanske en dag?

5. Ekenäs, Finland

Sist men inte minst har vi Ekenäs eller Raseborg som staden idag heter. Det här är en plats jag spenderat tid på under hela mitt liv och älskar lugnet och småstadsidyllen.

Den dagen vi flyttar dit vill vi ändå båda jobba för eget företag för att slippa pendla fram och tillbaka till Helsingfors. Det tar ändå 1-1,5 timmar per riktning. Trots det är Ekenäs en realistiskt hemort för oss en dag!

Hur ser dina drömställen att bo på ut?

Hur ser dina drömställen att bo på ut?

Hoppas du tycker detta var ett lika kul inlägg som jag tyckte! Hör gärna vilka dina drömställen att bo på är – så ifall du skrivit ett liknande inlägg går det bra att länka nedan eller så lämnar du en kommentar med din lista.

Ha det bra!

7 tankar om “Platser jag gärna skulle bo på i världen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.