← Tillbaka

Gravid vecka 40 – En sista gravidlista innan bebisen kommer!

Vecka 40 - En sista gravidlista innan bebisen kommer!

November och resebebisens månad är äntligen här! Tänk att det är nu, i den här månaden, som bebisen kommer att födas oberoende om hen är sen eller inte. Så vad passar då bättre än att än en gång reflektera lite över hur den här graviditeten varit och samtidigt mentalt förbereda sig på vad som komma skall.

Är samtidigt så redo för bebisen och att inte vara gravid längre, och väldigt pirrig och nervös inför att träffa hen och se hur det kommer att vara att ha en liten bebis.

Det får vi se sen! Är inte en person som brukar stressa i förväg eller fundera sönder sådant jag inte kan påverka just nu, så ska försöka hitta mitt lugn nu här igen. För helt ärligt är det här en så unik situation att det är svårt att hålla sig lugn.

Hittade den här listan hos Caroline och tänkte det kunde vara roligt att använda samma botten för min gravidlista. Så här är det för mig att vara gravid i vecka 40.

Gravid vecka 40

Gravidlistan i vecka 40

Min kropp:

Förutom en gigantisk mage och svullna fötter, så syns det inte mycket på mig att jag är i vecka 40 jämfört med tidigare veckor. Magen har inte ändrat form eller sjunkit ner som jag kan se. Kanske den varit låg hela tiden eller så har bebisen inte ännu sjunkit neråt?

Är ganska rörlig ännu och promenerar varje dag, fast går superlångsamt. Har de senaste veckorna fått väldigt högt blodtryck så måste ta det lugnt nu. Svårt för mig som vanligtvis är väldigt aktiv att varva ner helt och hållet då jag fysiskt känner mig i prima skick, kroppen inte värker och inte har sammandragningar. Men, säger läkaren att jag ska ta det lugnt så gör jag det!

Ända riktigt obekväma är att bebisen ligger ovanpå mina högra revben då jag sitter ner, så måste alltid sitta så rak i ryggen som möjligt för att undvika det.

Så har jag tagit hand om mig själv:

Har varit helt underbart lyxigt att vara på mammaledighet nu innan bebis! Kan inte förstå att jag redan fått glida omkring hemma i 6 veckor. Så ja, känner att jag fått egen tid, fått vila och mysa, promenerat, träffa kompisar och familj, ha kvalitetstid med Patrik, uppdatera bloggen, läst, stickat och allt annat jag fantiserade om innan mammaledigheten.

Det var svårt för mig att lugna ner tempot och acceptera att jag faktiskt inte behövde göra något efter att jag slutade jobba. Har alltid haft mycket på gång, så att plötsligt inte ha några som helst måsten var bara märkligt.

Började stressa mer över mitt och bebisens mående då jag fick mera tid att göra det, så personligen skulle jag gärna ha jobbat några veckor till innan ledigheten. Den svenska modellen där man själv får välja när man blir ledig skulle ha passat mig bra.

Nu då jag vant mig vid mitt långsamma tempo är det ändå rätt skönt att vara hemma bara..

Gravidmående i vecka 40

Mitt mående:

Jag mår fortsättningsvis bra, fast jag märker att alla mina dåliga blodvärden fått mig lite ur balans. Känns som att varje gång jag går på blodprov (vilket är ofta), så är det något nytt som inte stämmer. Försöker att hitta tillbaka till mitt lugn nu innan förlossningen.

Dessutom väntar jag och vi såklart redan en himla massa på att få träffa den lilla personen inuti mig. Så galet att det redan i veckor varit en färdig bebis som bara väntar på att komma ut.

Cravings:

Fortsättningsvis inga cravings, men väldigt bra aptit! Har gått upp fler kilon under graviditeten än jag antog jag skulle göra. Men eftersom jag ätit som tidigare plus lite till, känner jag att min kropp och bebisen antagligen behöver de extra kilona.

Bebisen:

Bebisen får komma närhelst hen vill! Ska bli ett så spännande möte. Att se vem hen liknar, hurdant temperament hen har och hur det kommer att vara med en liten bebis hemma hos oss. Det vi vet är att bebisen verkar ha rätt långa ben och det är inte ärvt av mig.

Bebisen är en aktiv gymnast och skuffar eller klämmer på under dagarna. Magen rör sig som ett hav då hen är igång och även då jag inte känner något är bebisen tydligen ganska aktiv. Så sa läkaren sist vi var där på ultraljud för någon vecka sen.

Vissa dagar är super aktiva och vissa dagar väldigt slöa – bebisen verkar ha ärvt mitt “allt eller inget” temperament. Bebisen har hicka varje dag.

Gravid vecka 40 - snart är bebisen här!

Gravid vecka 40 – snart är bebisen här!

Det var allt om mig och bebisen i vecka 40. Snart är hen här och det känns väldigt galet. På ett bra sätt – för vi väntar så!

6 tankar om “Gravid vecka 40 – En sista gravidlista innan bebisen kommer!

  1. Så himla himla spännande!! Längtar efter att träffa den lille. <3 Lycka till med slutspurten (eller slutchillet?).

    • Jaa, snart är det äntligen dags! ❤️ Tack Kuggis och hälsningar från soffan (som vanligt). Ha det härligt i Köpis o vi ses!

  2. Spännandeee! ❤ Nästa vecka är du antagligen mamma!
    Men om inte du är inne och förlossas så tar jag gärna en kopp te med dig i nästa vecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.