← Tillbaka

En sista höstig skärgårdshelg 2019

En sista höstig skärgårdshelg 2019

Redan i september hade jag mentalt förberett mig på att jag kanske inte mer åker ut till vårt skärgårdshem under hösten. Som gravid i veckorna 30 ++ visste jag inte hur morsk jag skulle känna mig, med att sitta ute på en holme i skärgården dit man bara kommer med bil, färja och båt.

Men så sa min syster att hon och hennes pojkvän tänkt åka ut ännu i oktober tillsammans med våra föräldrar. Eftersom jag inte hade några som helst känslor av att bejbin skulle vara påväg bestämde vi oss för att åka med! Och det är jag så glad över att vi gjorde.

Nu fick jag spendera några härliga, höstiga dagar i skärgården.

Höst i skärgården - städar undan och förbereder för vinternHöst i skärgården - städar undan och förbereder för vinternHöst i skärgården - städar undan och förbereder för vintern

Höst i skärgården – städar undan och förbereder för vintern

Vi ungdomar åkte ut på fredag kväll och lyckades med någon minuts marginal ta oss över till holmen innan ösregnet började hälla ner. Det regnade hela den kvällen och natten så vi satt bara inne i stugan och myste. Blev fredagstacos och spel.

Skogsarbete i skärgårdenSkogsarbete i skärgårdenSkogsarbete i skärgården

På lördagmorgon klarnade det upp och då mina föräldrar anlände blev det skogsarbete. Hugga ner dåliga träd, bära stockar och dra riset till en stor brasa. Jag var inte mycket till hjälp, så fick tvätta krukor och plocka rönnbär istället. Känns så konstigt att vara så begränsad av sin kropp. Men i det här skedet blir jag direkt ganska sjuk runt magen om jag försöker göra något som ens är lite för tungt för mig. Så bättre att bara ta det lugnt och vanka omkring i skogen.

Vi badade bastu på kvällen och åt middag med påföljande kortspel. Sådant som jag förknippar starkt med att vara ute i skärgården.

Höstig skärgårdshelg

Söndagen var så varm att vi satt ute och njöt av solen och lunch hela dagen. Försökte rädda maneter i det sjunkande vattnet och packade över sommarbåten för vinterförvar.

Gravid vecka 36 i skärgården

Sen var det redan dags att åka hem. Lite vemodigt, då jag antar vi nu inte mer åker ut i år. Och superspännande då vi nästa gång vi kommer hit har med oss en helt ny person!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.