← Tillbaka

12 inomhusaktiviteter i Helsingfors under 20€

12 inomhusaktiviteter i Helsingfors under 20€

Det är den tiden på året igen. Tiden då det kan regna, slaska, snöa eller vara allmänt kallt och jäkligt då man semestrar i Norden. Att åka på en liten getaway till någon närbelägen stad kan ändå vara en absolut fantastisk upplevelse under höst- och vintermånaderna.

I det här inlägget vill jag tipsa om 12 roliga, spännande och fina inomhusaktiviteter i Helsingfors. Grejer som är perfekta för ruskiga dagar. Det bästa är även att jag bara plockat med sådant som kostar under 20€, så att din resa till Helsingfors inte behöver göra ett stort hål i plånboken.

Hoppas tipsen gör dig ivrig på en resa till Helsingfors!

Inomhusaktiviteter i Helsingfors som kostar under 20€

Inomhusaktiviteter i Helsingfors som kostar under 20€

1. Allas Sea Pool

En personlig favorit är att simma och basta vid Allas Sea Pool på Salutorget i centrala Helsingfors. Själva bassängerna är förvisso utomhus, men av erfarenhet kan jag intyga att det bara är mysigare att simma där om det är lite ruskigt och kallt utomhus. Dessutom är det färre människor där. Ett besök kostar 14€ och du får tillgång till de olika poolerna och bastu.

2. Georgsgatans simhall

En annan aktivitet på samma tema är att besöka den anrika Georgsgatans simhall från 1928. Den ligger ännu mer centralt i Helsingfors och speciellt med den här simhallen är att man får simma naken. Därför har män och kvinnor olika badturer, så kolla tidtabellen innan du går dit. Pris cirka 6€.

Vinterträdgården i Tölö

3. Vinterträdgården i Tölö

En varm och mysig oas med exotiska växter öppen året om. Vinterträdgården finns i Tölö, inträdet är gratis och du får även ta med dig egen fika. Perfekt då det är ruggigt ute!

4. Saluhallar i Helsingfors

Besök någon an Helsingfors många Saluhallar under kyliga dagar. Salutorgets saluhall är den mest kända och också den som kan vara mest packad med människor. Här finns en massa bra finska produkter och mat. Sandvikens saluhall har mer fokus på mat och här finns färre turister. Hagnäshallen renoveras för tillfället men är vanligtvis ett mysigt alternativ. Värt ett besök och dessutom gratis, så länge du inte köper något.

5. Film på Riviera

Då vädret är riktigt uselt kan en filmkväll vara på sin plats. Styr stegen mot Berghäll och biografen Riviera. Här kan du köpa med tapas och drinks till filmen och du sitter i mysig soffa och ser på filmen. Dessutom är (nästan) alla filmer i Finland även textade på svenska. Pris kring 13€. Kom ihåg att boka biljett i förväg!

Film på Riviera

6. Escape Room

Det finns väldigt många olika Escape Rooms i Helsingfors som inte skiljer sig nämnvärt från varandra. Kvällstid är det lite dyrare att gå på denna aktivitet, men under dagstid kan man hitta goda deals. Kring 20-30€ per person.

7. Trampolinparken Rush

Optimalt med barn, men även roligt för vuxna. I trampolinparken Rush får du hoppa dig svettig och glad för 14€. Ligger lite utanför stan, men man tar sig lätt dit med buss.

8. Akvariet Sea Life

Sea Life är Helsingfors undervattensvärld som passar både små och stora. Inträde till akvariet är 15€ men kolla in Sea Lifes kombobiljetter innan du köper en enkelbiljett. Sea Life samarbetar med många andra attraktioner i Helsingfors, som till exempel pariserhjulet på Salutorget, och man kan få goda paketerbjudanden.

Museum i Helsingfors

9. Museum i Helsingfors

Det finns hur många bra museum i Helsingfors som helst! Några av mina personliga favoriter är Designmuseumet och Kiasma, men även Amos Rex, Naturhistoriska museumet och Ateneum hör till de kändare och populära museumen i Helsingfors. Att gå på museum i den finska huvudstaden kostar oftast kring 15€. Vet du att du vill besöka många museum i Helsingfors kan du för 69€ köpa ett årskort till över 300 museum i Finland.

10. Besök fina byggnader i Helsingfors

Helsingfors huserar flera fina byggnader som är öppna och gratis för allmänheten. Det nya centrumbiblioteket Ode är väl vart ett besök och samma gäller stadshuset i Helsingfors.

11. Shoppa i Helsingfors

Under regniga dagar kan det vara mysigt att gå i butiker. Helsingfors har ett stort utbud av designbutiker, second hand och de stora internationella kedjorna. Att shoppa i Helsingfors är rätt samma pris som i Sverige, men speciellt på designsidan finns det mycket annorlunda och speciella kläder och föremål.

12. Ät dig runt i Helsingfors

Förutom att vara aktiv kan du självklart också äta och dricka dig runt i Helsingfors under ruggiga dagar. Staden har så många mysiga restauranger och caféer så du kommer säkert hitta något för dig. Mer restaurangtips kommer i ett annat inlägg.

Mer Helsingforstips på kommande

Mer Helsingforstips på kommande

Hoppas dessa tips inomhusaktiviteter i Helsingfors kommer väl till användning under ditt nästa besök. Det finns så mycket att göra i den finska huvudstaden och det här var bara några av de grejerna jag tycker om att göra under regniga dagar. Vill utöver dessa rekommendationer tipsa om stadscyklarna som du lätt kan rulla mellan alla dessa aktiviteter på.

Vill du ha mer plånboksvänliga tips rekommenderar jag att läsa mina inlägg nedan, där jag tipsar om grejer att göra i Helsingfors under sommaren.

Ha ett fint besök i Helsingfors!

7 tankar om “12 inomhusaktiviteter i Helsingfors under 20€

  1. Jag hittade din blogg tidigare i år av en slump när jag sökte efter något som jag nu har glömt, men har sedan dess följt den ganska anonymt. Men nu känner jag att tiden är inne att lämna kommentar. :-)
    Din blogg är fantastiskt inspirerande, rolig att läsa och så fina foton! Helsingfors har på senare år blivit lite av en “själens andra hemstad” för mig på något vis, försöker få till ett besök åtminstone en gång per år. Älskar verkligen stan och hoppas på att nån gång kunna vistas över en längre period där, få hinna med att hitta en sorts vardag.
    Så de här Helsingforstipsen uppskattas jättemycket och ser fram emot fler.

    • Hej Agneta! Tusen tack för din kommentar och så roligt att höra av dig. Blir så glad att höra du gillar bloggen och hittar inspiration här. Mer kan jag inte önska eller hoppas på! Hoppas din dröm om att spendera mer tid i Helsingfors blir verklighet en dag – tills dess ska jag fortsätta tipsa och skriva om staden. Och hör av dig om det är något speciellt du under över i Helsingfors! :) Ha en fin jultid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.