← Tillbaka

Totalt överraskad – Min baby shower

Totalt överraskad - Min baby shower

Söndag kring tolv och första helgen som mammaledig. Jag och Patrik hade precis kommit hem från vår promenad, handlat mat och väntade på att hans föräldrar skulle komma förbi på kaffe. Så ringer det på dörren och jag går för att öppna. Har som vana att alltid kika ut genom titthålet i dörren, fast jag vet vem som är påväg. Men den här gången såg jag inte två personer som förväntat utan en armé av siluetter och sedan ljusröda och ljusblåa ballonger i motljuset.

Min spontana reaktion var tydligen “Oj nej!” som hördes ut i trappuppgången – men det var ett ojnej som innehöll så mycket kärlek, överraskning och spänning!

Sen stormade 13 tjejer in i vår lägenhet och på några minuter hade det gått från vanlig söndag, till full baby shower. Det var pynt överallt och brunchmat på överfulla fat!

Baby shower - Lekar och matBaby shower - Lekar och matBaby shower - Lekar och mat

Baby shower – Lekar och mat

Den svåraste leken fick jag börja med. Det var en modifikation på att gissa vilken bebisbilden som hörde till vilken kompis. Fast jag skulle ännu para ihop ett råd/förmaning som personen med bilden fått av sina föräldrar då hon var liten. Så svårt men roligt!

Vi skulle också gissa kön, födelsedag, namn, vikt, längd och sådant roligt. Vi har valt att inte ta reda på könet i förtid. Mest eftersom det helt enkelt inte har så stor betydelse och det ändå finns så många grejer man inte vet med att få bebis, så det inte spelar någon roll om man får en överraskning till. Det visade sig ändå att de flesta (9 av 13) av mina kompisar gissar på en flicka! Så får se om de har rätt.

Jag tippar också på flicka medan Patrik gissar på pojke, så nåndera av oss har antagligen rätt!

baby shower

På tal om kön så övergick lekarna mer i spådom då alla gamla knep som magens form, nålens rörelse över magen och så vidare togs i bruk för att bestämma könet. Tror ändå vi får ta och vänta en månad till innan vi vet svaret!

Utöver en massa lekar åt vi så mycket gott, pratade och magskrattade hela eftermiddagen. Vi fick också så fina presenter med grejer som vi verkligen kommer behöva men ännu inte hade – som blöjor, tuttar, kläder – så nu känner vi oss mycket mer redo.

En så fin baby shower och är så otroligt tacksam och glad över att ha de här fantastiska kvinnorna i mitt liv! Babyn kommer att ha så många fenomenala vuxna runt omkring sig.

Tack tjejer! <3

2 tankar om “Totalt överraskad – Min baby shower

    • Tack Corinne! <3 var en så härlig dag, var hög på kärlek flera dagar efteråt, haha. Och instämmer, tjejerna hade lagat så god brunchmat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.