← Tillbaka

Packa necessären för handbagaget – Smarta tips för flyget

Packa necessären för handbagaget - Smarta tips för flyget

De gånger man väljer att flyga vill man självklart att allt går så smidigt som möjligt. Helst vill man slippa köandet till check-in eller säkerhetskontroll – och i alla fall inte vara den som fördröjer dessa. Dessutom vill man undvika att stå och vänta på en resväska man checkat in som aldrig kommer..

På alla dessa scenarion finns det en lätt lösning – ha bara med handbagaget och förbered det så väl att du inte behöver stå och rota eller packa om det i säkerhetskontrollen!

I det här inlägget tipsar jag om vad jag packar i mitt handbagage. Börja där, för i det här inlägget fokuserar jag på hur man packar med alla vätskor man behöver för sin resa då man reser med flyg och endast har handbagage med sig.

Det lönar sig att förbereda vätskorna väl på förhand så man undviker att riva upp hela necessären och packa om i säkerhetskontrollen. Ett slarvigt packat vätskepaket kan dessutom leda till att man blir av med någon produkt på grund av storleken och det vill man självklart inte!

Men vi dyker rakt in i hur det lönar sig att packa vätskorna i handbagaget inför flygresan.

Hur mycket vätskor kan jag packa i mitt handbagage för flyget?

Hur mycket vätskor kan jag packa i mitt handbagage för flyget?

Det finns klarar regler kring hur mycket vätska du får packa med i handbagaget för på flyget. Den globalt gällande regeln är är 100 ml per produkt och alla produkter ska rymmas i en 1 liters necessär/genomskinlig påse (ungefär 20 x 20 cm).

Det är oftast noga att du inte har större förpackningar än 100 ml med dig. Har du det, även om burken skulle vara halvfull, så finns det risk för att du inte får ta med vätskan genom säkerhetskontrollen. Oftast är det ändå inte så noga med hur många burkar du har med dig. Oftast går det bra med två genomskinliga påsar, men för att vara på den säkrare sidan rekommenderar jag att du packar med en.

Hur får man necessärens alla produkter att rymmas i handbagaget?

Hur får man necessärens alla produkter att rymmas i handbagaget?

A och O då man flyger med handbagage är att flytta över vätskorna till burkar under 100 ml. Det finns inga regler kring att vätskorna bör vara i ursprunglig förpackning, så som det finns kring läkemedel. Det går alltså bra att mixa runt fritt.

Jag flyttar alltid över de vätskor jag har hemma till mindre burkar istället för att köpa en massa små miniprodukter menade för resande. Det är mer ekonomiskt, ekologiskt, samt på detta sätt får du med dig exakt de produkter du alltid använder.

Ett bra tips är att packa vätskorna i kontaktlinscontainers. För en weekend räcker denna produktmängd oftast utmärkt! Dessutom läcker de inte i första hand och är väldigt små och praktiska!

Ett annat supertips jag själv ofta använder mig av är att packa med multifunktionella produkter. Kokosolja är ett perfekt exempel som kan användas till en massa: som vårdande kräm, hårinpackning och sminkborttagningsmedel.

Tips och hacks för necessärens vätskor i handbagaget

Tips och hacks för necessärens vätskor i handbagaget

Förutom att allt ska vara i miniformat, välpackat samt användbart för mycket, har jag även några andra resetips.

Istället för shampoo och balsam har jag alltid med mig shampoo och balsamkakor. De är perfekta reseprodukter, en kaka håller “för evigt” och bäst av allt, kakorna är inte vätskor! Du behöver alltså inte ha dem i din genomskinlig påse. Deostick fungerar på samma sätt, så ifall du använder stick istället för deodorant i vätskeformat är det din lyckliga dag!

På samma sätt tänker jag kring tvål. Ha med en egen tvålbit för dusch och handtvätt. Bor du på hotell på destinationen kan du självklart satsa på att boendet på plats erbjuder tvål.

Smink har jag även märkt att sällan behöver läggas i påsen. Läppstift räknas inte som vätska och oftast gör heller inte maskara det.

En massa handbagagetips för att få med alla vätskor!

En massa handbagagetips för att få med alla vätskor!

Hoppas dessa tips hjälper dig att packa handbagaget nästa gång du reser utan incheckat bagage. Vill du läsa mer om vad jag packar med i necessären då jag reser under flera månader rekommenderar jag att spana in det här inlägget.

Ha en fin resa!

2 tankar om “Packa necessären för handbagaget – Smarta tips för flyget

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.