← Tillbaka

Mina resplaner för de kommande månaderna – Reseuppehåll!

Mina resplaner för de kommande månaderna - Reseuppehåll!

Rubriken kan kanske vara lite missvisande.. Situationen är ju alltså den att jag vilken dag som helst kommer att bli mamma. På grund av det har jag noll resor inplanerade för de kommande månaderna.

Jag har själv inte ens reflekterat över det faktum att jag nu efter vår resa till Rom i september kommer att ha mitt absolut längsta reseuppehåll i vuxen ålder. Antagligen ett reseuppehåll på 6 månader!

Hade alltså inte tänkt på det tills jag läste Resa medvetet Lindas intressanta inlägg om hennes reseuppehåll, som hon har på grund av samma orsak som jag.

Inlägget fick mig att fundera över min nya livssituation. Att jag faktiskt också stannar på plats för en längre period än någonsin tidigare.

Mina tankar kring mitt reseuppehåll

Mina tankar kring mitt reseuppehåll

Har trots att det kanske inte verkar så, inställt mig på att jag inte kommer att resa så mycket nu under hösten. Flygandet har varit uteslutet under en tid redan och längre resor än till skärgården i Ekenäs har jag inte gjort sedan september.

Trots att jag nu inte har några resor inplanerade tror jag att bebisresan och tankarna kring allt det nya som komma skall har gjort att jag accepterat tiden utan resor, utan att egentligen reflektera över detta. Har också hela tiden tänkt att jag kommer kunna planera mitt liv bättre efter att bebisen är här. Den dagen vi lärt känna hen bättre.

Har antagligen haft sikte på att kunna planera kommande resor redan i november. Tror ändå det kommer ta sin tid innan vi vill, kan eller vågar fara iväg på stora äventyr med en liten bebis. Men bara tanken på att jag snart kan planera resor (korta som långa, till när eller fjärran) om jag vill, gör mig ivrig!

Resepartner

Här på bloggfronten har jag heller inte funderat så mycket på hur avsaknandet av resor påverkar min reseidentitet. Jag bloggar vanligtvis mycket om närresor, hur det är att bo i Helsingfors och framför allt, i efterhand. Det kommer jag kunna fortsätta med. Min tanke är att 2-3 inlägg per vecka fortsättningsvis kommer att dyka upp här på bloggen.

Och självklart tar jag med er på min babyresa också. Inte i form av en förlossningsberättelse, för känner jag vill hålla den här bloggens fokus på resor.

Men det finns mycket annat man kan skriva om ändå!

2 tankar om “Mina resplaner för de kommande månaderna – Reseuppehåll!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.