← Tillbaka

Kräftis i Hangö – Lekar, sång och höstmys

Kräftis i Hangö - Lekar, sång och höstmys

För ungefär en månad sen var det partyhelg som gällde för mig! Eller ja, inte nattklubb och shots – utan en sådan festhelg som passar mig bäst. Vi var nämligen ute på landet tillsammans med kompisar och firade kräftskiva!

Kräftis är en årlig tradition vi försöker hålla fast vid i vårt kompisgäng. Är så många roliga traditioner som hör en kräftiskiva till som annars ofta inte blir av. Som att sjunga snapsvisor en hel kväll till exempel! Och vara ute på stugan i höstrusket.

Min kompis som bor i Berlin hade i år bjudit in till kräftis på hennes sommarställe i Hangö. Som ni kanske minns från i somras då jag skrev om Hangö, så älskar jag denna sommarstad i södra Finland. Perfekt stad för vandring, lite stadsliv och också helt klar fest.

Kräftskiva i Hangö med lekar, sånt och höstmysKräftskiva i Hangö med lekar, sånt och höstmysKräftskiva i Hangö med lekar, sånt och höstmys

Kräftis i Hangö med lekar, sånt och höstmys

Kom fram till Hangö vid lunch och började med att äta och bada bastu. Septemberluften var redan riktigt kylig så vi fick ta och leka en massa lekar under eftermiddagen för att hålla oss varma. En av mina kompisar är inofficiell lekledare och hon hade planerat en massa roliga utomhusgrenar för oss. Och så dansade vi en del för att hålla oss varma!

På kvällen började kräftskivan. Värdinnorna hade satt upp ett stort tält utomhus och det var nog kräftskivans räddning. Vinden var rätt kylig och under kvällen började det också ösregna. Men inne i tältet hade vi det supermysigt!

Vi sjöng och snapsade, åt en massa kräftor och västerbottenpaj. Hade en kräftis som tog åtminstone fem timmar att äta sig igenom, plus flera timmar till av prat och skratt. Hade helt enkelt en fin kväll!

Kräftis i Hangö - Lekar, sång och höstmys

Följande morgon var det städning som gällde, frukost och sedan åkte vi redan tillbaka mot Helsingfors.

Det här är så min typ av fest – kompisar som samlas på stugan för ett veckoslut tillsammans. Finns få saker som vinner det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.