← Tillbaka

Första dagen som mammaledig!

Första dagen som mammaledig!

Och så plötsligt var den dagen här – min första dag som mammaledig! Sitter hemma, bloggar och har absolut inget bråttom någonstans. Galet!

Samtidigt känns det som att jag väntat på den här dagen en halv evighet och att den bara plötsligt kom. Jag har ju vetat att jag kommer bli mammaledig nångång under hösten, men det var bara lite på en månad sen jag gjorde det officiella pappersarbetet och fick veta det exakta datumet då min ledighet skulle börja.

Hösten har ändå med eller utan datum sniglat sig fram på jobbfronten. Motivationen har inte alltid varit den högsta, trots att jag verkligen gillar mitt jobb. Men jag har haft för lite att göra. Har tagit hand om mina kunder som normalt, men eftersom jag ändå snart skulle vara borta har ingen velat ha med mig i nya offerter, projekt eller pitcher. Det har betytt jag haft för lite att göra och att dagarna på jobbet stundom sniglat sig fram.. Är definitivt en person som behöver full fart för att trivas.

Trots att tiden efter semestern gått lite långsamt har hela den här graviditeten sprungit fram. Kan knappt tro att jag nu bara ska sitta och vänta på att bebisen kommer. Känns helt märkligt att vi redan är så nära det beräknade datumet!

Planer för mammaledigheten innan bebisen kommer

Planer för mammaledigheten innan bebisen kommer

Lite planer har jag ändå för min mammaledighet innan bebisen kommer.

Vi har inte ännu fixat här hemma, så får ta och skruva ihop säng, tvätta kläder och packa bb-väska. Och kanske fundera en andra gång på om det är något vi ännu borde skaffa. Vi har kört på strategin att skaffa minimalt med prylar innan bebisen, och sen helt enkelt se vad vi behöver då vi har ett hum om vad det riktigt innebär och krävs av nyblivna föräldrar.

Annars har jag inte så mycket planer. Vill träffa kompisar, promma, kanske städa (kanske!), men inga storslagna planer. Och sen får vi se när bebisen bestämmer sig för att komma. Hoppas på tidig november hellre än sen..

5 tankar om “Första dagen som mammaledig!

    • Ja så tänker vi också! Man hinner skaffa sånt man märker man behöver senare också, så nu behöver vi inte än så mycket. Tack för din kommentar!

    • Hurra!! Kämpa på med sista dagen! Helt med på noterna med frulle för att fira, vilken dag passar dig bäst? Jag har typ inget spikat för mornarna så allt passar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.