← Tillbaka

Destinationer för vintersemestern – De 5 bästa stränderna

Destinationer för vintersemestern - De 5 bästa stränderna

Mentalt är jag inte ännu riktigt där. Tycker liksom det är sommar än, trots att temperaturen här i Helsingfors redan är kring 0 grader. Men faktum är ändå, att vill man åka på vintersemester till någon varm destination så är det hög tid att börja planera nu!

För att underlätta din beslutsångest om vart du vill åka har jag samlat mina favoriter för strandsemester. Alla ställen ligger utanför Europa och kriterierna för att komma med på denna lista är att det ska vara över 25 grader varmt, möjlighet till strandliv med sol och bad, samt ett ställe som jag har älskat!

För att jag ska falla för ett ställe krävs det oftast att stället inte förstörts av turism, samt att den lokala kulturen syns och känns överallt. Det bör också nämnas att jag älskar Syd- och Latinamerika, så min lista är rätt kryddad med sådana destinationer.

Men över till de bästa destinationerna för din vintersemester, med fokus på de bästa stränderna i världen!

De 5 bästa stränderna och paradisdestinationer för din vintersemester

De 5 bästa stränderna och paradisdestinationer för din vintersemester

Costa Rica och Nicoyahalvön – Först ut är Nicoyahalvön i Costa Rica. Det här strandparadiset har något för alla vare sig man är barnfamilj, surfare, hälsoresenär eller vill slippa se andra turister. På Nicoya kan du spendera hur mycket tid som helst, men rekommenderar att du har minst 10 dagar här för att få ut det mesta av ställena. Läs mer om Nicoyahalvön här.

Filippinerna och Cebu

Filippinerna och Cebu – En ö i Filippinerna jag föll för var Cebu! Ön är mycket lugnare och mindre turistisk än grannarna Palawan och Boracay, så här hittar man paradisöar och ställen för en lugn semester. En storfavorit var ön Malapascua som är ett dykparadis med fina sandstränder. Läs mer om Cebu och Malapascua här.

Uruguays kust

Uruguays kust – En överraskande strandfavorit blev Uruguays Atlantkust. Det här är sydamerikanernas semesterparadis, men ännu väldigt oupptäckt bland västerlänningar. Förvänta dig inte kristallblått hav, men långa stränder och intressant kultur. En destination för den som vill uppleva något utöver slappa stranddagar. Läs mer om Uruguays kust här.

Panama och Bastimentos

Panama och Bastimentos – Söker man öparadis utan dess like rekommenderar jag att åka till Panama. Här finns flera olika karibiska öparadis och det är bara att välja och vraka mellan dem. Åker man till Centralamerika vill man ha mer än två veckor tid på sig och då ska man verkligen inte missa ögruppen Bocas del Toro med den fantastiska, lugna ön Bastimentos. Läs mer om Panama och Bastimentos här.

Indonesien och ön Lombok

Indonesien och ön Lombok – Efter att ha varit på utbyte i Indonesien och rest runt mycket i landet kan jag med handen på hjärtat säga att Lombok med omringande öar är ett av Indonesiens finaste paradis. Från Lombok kommer man till exempel lätt till Gili-öarna och även på fastlandet Lombok finns det stränder så det räcker och blir över. Läs mer om Lombok här.

Bonus! Som en sista bonus vill jag tipsa om Mexikos kust med Playa del Carmen. Här kommer du inte vara den enda turisten, men trots det har den mexikanska kusten sin charm. Här möts kultur och ett stort utbud av tjänster och services som man som turist kan önska sig. Rekommenderar Mexiko för den som vill ha en lätt och skön vintersemester med underbara stränder. Läs mer om Playa del Carmen och Mexiko här.

Ha en skön vintersemester på underbara stränder

Ha en skön vintersemester på underbara stränder

Hoppas dessa tips hjälper dig att hitta rätt bland alla de bästa stränderna på vår jord.

Har du någon favoritdestination för strandsemester som du tycker jag borde åka till, tar jag tacksamt emot tips nedan i kommentarerna! Ha en skön semester!

2 tankar om “Destinationer för vintersemestern – De 5 bästa stränderna

    • Jag med! Men så härligt, då har du inte många dagar väntande kvar! Vart bär det av den här gången? Ser framemit att följa den resan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.