← Tillbaka

Kompishelg på landsbyggden – Joutsa, Finland

Kompishelg på landsbyggden - Joutsa, Finland

En tradition kan man kanske redan kalla vår kompishelg i Joutsa, Finland? Det här var ändå andra gången som jag och mitt tjejgäng Nasi Goreng (efter den indonesiska maträtten) åkte ut till Joutsa för en helg med vandring och god mat.

Joutsa är en kommun i Finland lite på 200 kilometer norr om Helsingfors. Här har en av mina kompisar landställe och vi passade på att ha en fin helg tillsammans.

Helger med kompisar som 30+Helger med kompisar som 30+

Helger med kompisar som 30+

Vi fem är kompisar sedan snart 10 år tillbaka och två av tjejerna har jag känt sedan högstadiet. Vi känner varandra väl och gillar alla ganska liknande grejer, som vandring och ta det lugnt på helgerna. På agendan stod därför en favorit i repris från sist.

Höjdpunkten under helgen var vår vandring i Leivonmäki nationalpark. Vi hade packat med oss kaffe i termos och köpt nybakade bullar på cafét i Liesjärvi och sedan begav vi oss ut i naturen.

Joutsa Finland

Under fredagen hade det ösregnat hela dagen så luften var så fräsch och lätt att andas. Det låg höst i luften trots att det bara är augusti ännu och det var supermysigt att traska runt hela dagen.

Efter vandringen åkte vi tillbaka till stugan och badade balja och snackade. Sjön var redan lite kall men några dopp fick det ändå bli.

På kvällen lagade vi mat och innan vi hann börja med andra aktiviteter var det redan läggdags. Älskar att mina kompisar är lika kvällströtta som jag. Ingen av oss klarade sig senare än till tolv..

Joutsa med kompisar

Mer helger med kompisar

Det här med kompishelg är verkligen något jag i fortsättningen också vill satsa på. Det är så fint att ha mer än en kaffe eller kväll tillsammans – ett helt veckoslut är perfekt! Och vänskap är så viktigt, så på det är det alltid värt att boka tid trots stressiga scheman.

I höst blir det ännu ett helgäventyr med kompisar, ser framemot det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.