← Tillbaka

Italien som gravid – ett perfekt resemål!

Italien som gravid - ett perfekt resemål!

Gravid i sjunde månaden och inte många veckor kvar tills vi blir tre. Jag och Patrik drömde om en resa med god mat och mycket tumistid innan bebisens ankomst i november, så vi planerade in en resa till Italien.

Ett beslut som visade sig vara en alldeles härlig upplevelse. Rom är den perfekta destinationen att åka till som gravid – och här berättar jag varför, samt tar upp sådant som är bra att veta som gravid turist i Rom.

Sevärdheter i Italien, Rom som gravid

Mottagandet i Italien som gravid

Aldrig tidigare har jag fått så mycket uppmärksamhet i mitt liv som att vara gravid i Italien! Människorna på gatorna stirrar öppet på magen och ler. Fick flera “Auguri!” (Grattis!) av främlingar på gatan och på restauranger skojade varannan kypare om att vi behöver ett bord för tre.

Folk ger sittplats, utrymme och låter en gå förbi i toalettkön. Det är galet! Men sådana är tydligen italienarna – baby och gravidgalna.

Mottagandet i Italien som gravid

Sevärdheter i Italien, Rom som gravid

Rom visade sig vara ett perfekt gravidresemål med tanke på sevärdheter.

Trots en miljon olika världskända sevärdheter är Roms centrum rätt kompakt. Det går bra att promenera runt även i snigeltakt och med lite extrasvullna fötter. Dessutom är staden platt, vilket hjälper otroligt mycket för gravidorket.

Dessutom finns det uteserveringar och restauranger prick överallt, så då orken tryter är det aldrig långt till en kall dryck och en sittplats.

Mat och dryck i Italien för gravida

Mat och dryck i Italien för gravida

Italiensk mat är himmelriket för gravida. Det mesta går att äta – bara man inte är supernoggrann med alla gravidrestriktioner kring mat.

Mjölkprodukterna är generellt alltid pastöriserade (förutom om du köper direkt från farm), pizzan och pastan finns överallt och det passar vilken gravidkost som helst!

Det ända jag försökte undvika var deras kallskurna kött de serverade lite överallt (inte prosciutto med mera), samt att inte äta för mycket kall mozzarella.

Gelato går även bra att äta bara man frågar vilka smaker som inte innehåller ägg. De flesta ställen har olika färgs glasskopor i de smakerna som är äggfria.

Det perfekta resmålet för gravida - Rom, Italien

Det perfekta resmålet för gravida – Rom, Italien

Italien är det perfekta resmålet för dig som är gravid. Vi njöt fullt ut av resan och maten, som bjöd på exakt det vi önskat oss!

Det ända kruxet jag kan komma ett tänka på var värmen. Även i september är det väldigt hett och tryckande i Italien. Det gjorde såklart att orken inte var på topp hela tiden, men det goda med semester är att man kan ta dagen som den kommer i egen takt.

Vi sov långa tupplurer på hotellet varje dag och tog en massa pauser under våra promenader. Man gör så mycket eller lite man orkar.

Och så ska man komma ihåg att njuta fullt ut av resan!

2 tankar om “Italien som gravid – ett perfekt resemål!

  1. Hej! Jag ramlade in på din blogg när jag sökte på Italien och gravid, Det finns alldeles för lite info kring detta så tack för ett superbra inlägg! :) Jag landande i Italien igår och när vi var ute på restaurang kände jag mig lite vilsen i en djungel av nya maträtter. Speciellt över om saker var pastöriserade eller inte.
    En helt annan fråga, jag har läst om Zika som finns lite överallt i världen. Är detta något du var orolig för i Italien? Använde du myggolja? Fick du myggbett?

    • Hej Belinda, tack för din kommentar och så roligt att inlägget kommer till nytta! ❤️ Myggor som bär Zika-viruset finns som tur inte än i Europa, så det behöver du inte oroa dig för. Njut bara av härliga Rom, den underbara italienska maten och graviditeten! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.