← Tillbaka

Safariresor i Kenya – Nationalparken Masai Mara

I stolt samarbete med Safariresor.se
Safariresor i Kenya - Nationalparken Masai Mara

Att frivilligarbete i Kenya har varit ett av de största äventyren i mitt liv. Under min tid i landet bodde jag långt ifrån stadspulsen hemma hos en lokal familj.

Volontärarbetet vi utförde så gott som varje dag var tungt och gav perspektiv på det egna livet i Finland. Upplevelsen var ögonöppnande och tiden Kenya kommer jag för evigt att uppskatta.

I Kenya hann jag trots dagar fulla med jobb med flera resor i landet. Den största resan jag gjorde är också ett av mina allra finaste minnen från Kenya!

Det var min safariresa till nationalparken Masai Mara!

Safariresor.se

Safariresor i Kenya: Förväntningar som uppfylldes

Jag åkte på safariresa från Nairobi till den stora och välkända nationalparken Masai Mara som ligger i det sydvästra hörnet av Kenya, på gränsen till Tanzania.

Det jag främst såg framemot var såklart att få se alla exotiska djur och naturen på savannen. En upplevelse jag trots mina månader i Kenya inte då ännu fått uppleva. Förutfattade meningar till trots kan jag avslöja, att stora vilddjur i Kenya inte är desto vanligare än vad det är att se björn i Norden.

Naturen i stora delar av Kenya är dessutom väldigt annorlunda än den öppna savannen. Där jag bodde i byn Ebulamba var höjdskillnaderna stora. Naturen var väldigt lummig och byarna låg tätt. Tvärt emot savannen alltså.

Den andra grejen utöver djurlivet och naturen som jag såg väldigt mycket framemot, var att åka på resa som var planerad för mig och där jag bara fick luta mig tillbaka och njuta av det jag kommit dit för!

Safariresor i Kenya: Förväntningar som uppfylldes

Vad är safariresa och vad gör man på en: The big five – De fem stora

På en välplanerad safariresa har du möjlighet att under några dagars tid åka in till nationalpark och njuta av naturen samt beundra stora som små djur.

I Masai Mara är det The big five, eller de fem stora (lejon, buffel, elefant, noshörning, leopard) som lockar de flesta. Under mina 4 dagar i parken fick jag möjligheten att se alla dessa – plus en massa söta och spännande djur däröver. Såg giraffer, ormar, flodhästar och mycket fler!

Vi åkte omkring i en terrängbil med öppet tak. I Masai Mara fick vi även lämna bilen några gånger, för exempelvis picknicklunch i parken. Det var spännande att veta vi stod mitt bland alla vilddjur utan bilens tryggande skydd.

På safariresor startar man oftast tidigt i gryningen och åker ut till parken. Detta eftersom de flesta djur är som aktivast då det är lite svalare. Mitt på dagen hittar man dåsiga lejon under de få träden, men under de svalare timmarna kan man om man har tur se dem jaga !

Att se djur är aldrig garanterat på en safariresa. Djuren är vilddjur och lever fritt på savannen. På en välordnad safariresa åker man ändå omkring med erfarna guider som vet ungefär var vissa djur gillar att hålla till och de kan även förse dig med mer information om parken och djurlivet.

Vad är safariresa och vad gör man på en: The big five - De fem stora

Safariresa med safariresor.se: Erfarenheter och tips

I samarbete med Safariresor.se vill jag tipsa om denna härliga upplevelse, som ger dig som besökare i Kenya möjlighet att komma närmare den kenyanska naturen.

Safariresor.se är som namnet säger expert på safariresor till de afrikanska länderna och ordnar flera olika spännande äventyr till Masai Mara. Med Safariresor kan du välja att skräddarsy din upplevelse tillsammans med grundarna som har lång safarierfarenhet, eller så kan du åka på en färdigt arrangerade utflykt som jag gjorde.

Safariresor gör allt för att du ska få njuta av det du kommit dit för, alltså naturen och djuren. Boendet vid Masai Mara är alldeles invid parken för att minimera restid. Dessutom ingår allt som mat, transport och guidning i paketet.

Det bästa är ändå enligt mig, att alla samarbetspartners till Safariresor värnar om vår miljö och djurens bästa!

På Safariresor.ses sida kan du läsa mer om de olika turerna och boka ditt egna safariäventyr i Kenya. Jag vet att du inte kommer att bli besviken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.