← Tillbaka

Resa tillsammans innan bebis – Helg i Rom

Resa tillsammans innan bebis - Helg i Rom

För mig blev det inte många veckor tillbaka på jobbet innan vi var redo att bege oss ut på nya äventyr. Den här helgen åker jag och Patrik iväg på en mysig långhelg till Rom. En resa tillsammans innan bebis som vi sett framemot länge, men samtidigt inte riktigt vågat hoppas på att den ska bli verklighet!

Vi har under sommaren drömt om att under hösten åka till Italien tillsammans. En resa innan bejbin kommer med god mat och massa att göra.

Valet föll på Rom redan flera månader sedan. Vi har båda besökt staden tidigare och från resan dit tillsammans med min familj för ungefär 10 år sedan jag har bara fina minnen från stan (Peterskyrkans kupol, mmm). Vi ville båda återuppleva Rom och dessutom är italiensk mat gudomlig även utan ett gott rödvin som sällskap. Perfekt i mitt gravida tillstånd.

Så i förra veckan bokade vi resan och nu åker vi iväg!

Resa tillsammans innan bebis - Helg i Rom

Resa till Rom i vecka 30

Orsakerna till varför vi inte bokat resan tidigare än i sista minuten är egentligen två. Vi ville vänta så nära inpå avfärd som möjligt så att jag skulle kunna känna efter om jag verkligen orkade fara iväg. Check på det – är ännu full av energi.

Den största orsaken var egentligen att vi ville vänta och se om jag skulle få ett flygtillstånd för resan. Vi har flygpoäng hos Finnair som vi använder för resan. Enligt Finnairs gravidpolicy är det inte tillåtet att flyga efter vecka 28 utan ett intyg att graviditeten fortskridit normalt.

Eftersom jag inte visste om jag skulle få det ville vi inte boka i onödan. I vecka 28 gick jag till läkaren och trots att jag haft lite högt blodtryck hela tiden (inte hemma dock – har bara lite läkarskräck har det visat sig..) fick jag ett flygintyg.

Så då bokade vi in resan på de tillgängliga datum som passade oss bäst. Då man flyger med flygpoäng är det inte alla avgångar som är tillgängliga och hela september var off limits. I oktober känns det lite sent att åka, så resan kom lite snabbare än vi tänkt oss.

Vackert så! Ska bli så roligt att åka och ser så mycket framemot vår resa tillsammans innan bebis i Rom.

3 tankar om “Resa tillsammans innan bebis – Helg i Rom

  1. Åh vad roligt för er! Hoppas att ni får en fantastisk resa, och jag ser fram emot att få läsa om era äventyr i Rom :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.