← Tillbaka

Min packlista för roadtrip med bil – tips och inspiration!

Min packlista för roadtrip med bil - tips och inspiration!

Den här sommaren då vi har hyrbil under hela semestern är våra packning väldigt annorlunda än de vanligtvis är. Oftast under våra roadtrips, resor och vandringar rör vi oss till fots, åker buss och vill vara så mobila som möjligt.

Därför är vår packlista oftast väldigt lätt. Har skrivit flera populära guider om vad vi packar med oss under sådana resor då vi rör på oss mycket.

Här hittar du mina inlägg för den:
Ultimata packningen av ryggsäck inför vandringsresa
Handbagage till flyget
Necessären inför långresa

I den här guiden kommer jag att göra ett djupdyk i vår packlista för roadtrip, samt hur vi packar bilen. Då man har bil behöver man inte fokusera lika mycket på minimalism eller att packa lätt, så här tar vi egentligen med allt vi behöver.

Vi är ändå vana resenärer och har på det klara vad det egentligen är vi kan tänkas behöva, så packningen håller sig ändå inom vad jag anser rimliga gränser.

Men vi tar en titt på vår packning inför vår vandringssemester i norra Norden. Vi kommer vara borta lite över två-tre veckor, men packningen varierar inte mycket mellan långa och korta resor.

Packlista för roadtrip med bil då du ska vandra

Packlista för roadtrip med bil då du ska vandra

Vår roadtrip tar oss norrut i Finland, Sverige och Norge och planen är att vandra dagsvandringar, sova i tält och mysa omkring i spektakulära landskap.

Eftersom vi kommer att ha bil under hela resan har vi valt att inte packa allt i ryggsäck utan köra på fem olika väskor inom varsin kategori. På detta sätt behöver vi inte riva upp allt då man letar efter något specifikt, utan håller allt snyggt i egna väskor.

Det här är kategorierna och väskinnehållen.

1. Packning för övernattning utomhus

1. Packning för övernattning utomhus

I Finland är värnplikten obligatorisk för män och Patrik har sparat sin gamla, gigantiska militärväska. Den rymmer det mesta och blir vår väska som har med allt som rör övernattning utomhus i sig.

Vi packar med tält, två liggunderlag och två sovsäckar. Dessutom tar vi med våra riktiga dynor för att vi kan och vill ha en liten guldkant på tältandet.

Packar även med sittunderlag och filt för att sitta utomhus i väskan, samt handdukar.

2. Maten för vår roadtrip med bil

2. Maten för vår roadtrip med bil

Eftersom vi kommer spendera mycket tid utomhus och långt ifrån byar och civilisation har vi investerat i en frysbox eller minikylskåp som man kopplar till bilen. På detta sätt kommer vi kunna tillreda och äta lite bättre än bara torrmat och njuta extra av måltiderna i naturen!

Vi packar även med vattenkokare och gas (inga flyg betyder att det går att ta med gasen hemifrån!), samt alla bestick, tallrikar, koppar, termos och vattenflaskor vi kan behöva.

Packade dessutom med lite snacks vi råkade ha i skåpen, samt tepåsar och energibars som är onödiga att köpa nytt om man har hemma.

3. Kläderna för roadtrip med bil

3. Kläderna för roadtrip med bil

I klädväg ser jag den kanske största skillnaden i vår packning. Då vi vandrar och bär med på allt har vi sällan många ombyten och sköljer upp kläder även under kortare vandringar.

Den här gången har jag med mig några tröjor, flera par byxor och klänningar, tre par skor (vandrings, promenad och sandaler), samt ordentlig utomhusutrustning och regnkläder. Badkläderna får också åka med.

Vi har en liten blandning av stads- och vandringskläder eftersom vi kommer besöka städer också under resan.

4. Elektroniken för resan med bil

4. Elektroniken för resan med bil

Elektroniken är på samma sätt som kläderna olik vår vanliga packning. Vi har med det vi oftast har med men lite extra. Några till objektiv till kamerorna. Funderar inte på om stativ är nödvändigt utan tar med för säkerhets skull.

Dator kommer med för att jag ska kunna skriva om allt det vi upplever, det älskar jag att göra under resor vi gör! Vi har också med hårdskiva för att säkerhetskopiera minneskorten.

Annars packar vi med oss power banks, olika adaptrar till bilen och till våra mojänger, ficklampa trots att nätterna ännu är ljusa i norr, samt högtalare. Vår bil är inte från nyaste ändan, så vill vi lyssna på annat än radio gör vi det med telefon och högtalare. Det fungerar utmärkt med Spotify eller ljudbok via högtalare också!

5. Ryggsäckarna för dagsvandring eller dagspackning

5. Ryggsäckarna för dagsvandring eller dagspackning

Den sista kategorin vi packar med oss är grejer för allt utöver det ovan. Vi har varsin egen lite ryggsäck och vattentäta innerpåsar för elektroniken och annat värdefullt.

Några böcker åker med, solglasögon och allt viktigt och värdefullt som pass, pengar med mera.

Dessutom åker hela necessären ner i bagaget också.

Packningen för roadtrip med bil i sin helhet

Packlista för roadtrip med bil i sin helhet

Här har du allt vi tänkte ta med oss. För noggrannare packningsbeskrivningar och packningslista rekommenderar jag att du kollar in mina tidigare packningsinlägg som jag länkat ovan.

Här tipsar jag även om 8 smarta tips du ska hålla på minnet då du packar.

Hjärtligt välkommen med på vår roadtrip norrut är du också. Snart kommer det första inlägget om resan och vad vi riktigt planerat att göra, uppleva och hur den preliminära rutten ser ut. Ha en skön sommarvecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.