← Tillbaka

Sommarhelg i Ekenäs skärgård: Kvalitetstid med vänner

Ekenäs skärgård med vänner: Helgväder och finaktiviteter

Vårt midsommarfirande såg väldigt annorlunda ut i år än det gjort de tidigare åren. Blev en härlig midsommar, men ingen sommar utan skärgårdshelg med mina Fredagsmysare!

Så vi bestämde oss för att köra somrig helg hemma hos oss i Ekenäs skärgård ett veckoslut efter midsommaren. Vi var 13 personer som åkte ut under fredagen för att ha en helt perfekt helg i skärgården.

Sommarhelg i Ekenäs skärgård: Kvalitetstid med vännerFredagsmysarna i Ekenäs skärgårdFredagsmysarna i Ekenäs skärgårdFredagsmysarna i Ekenäs skärgårdFredagsmysarna i Ekenäs skärgård

Fredagsmysarna i Ekenäs skärgård

Vi åkte ut på fredagen och stannade bara för att handla mat åt alla. Det blir roligast så tycker jag, att antingen några ansvarar för all mat eller så att man har det uppdelat så att alla ansvarar för en måltid per helg åt alla.

Den här gången bestämde vi och handlade risotto och sparris, pannkaksingredienser, vattenmelon och allt i grillväg man kan tänka sig. Sedan styrde vi ut mot färjan över till ön med hamnen där vi har vår båt.

Jag som tidigare alltid varit kapten avskrev mig den plikten för veckoslutet och Patrik fick en snabbkurs i båtkörning. Efter ett par vingliga rundor kör han nu båt som om han inte gjort annat i sitt liv. Bra!

Ekenäs skärgård med vänner: Helgväder och finaktiviteter

Den första kvällen åt vi bara och myste innomhus vid brasan. Vinden låg på och det var lite kyligt utomhus.

Det vädret var som bortblåst under lördagen och söndagen, till vår tur!

Ekenäs skärgård med vänner: Helgväder och finaktiviteter

Ekenäs skärgård med vänner: Helgväder och finaktiviteter

På lördagen sken solen vart och vi förflyttade oss ut till gården för frukost. Holmvandring stod först på agendan och vi promenerade runt, plockade lite skräp som flutit iland, fotade blommor och hälsade på alla våra måsvänner.

Det blev flera matcher Kubb och Mölkky (finska versionen av Kubb) under dagen, mysig på klipporna och sim i det väldigt kalla vattnet.

Ekenäs skärgård

Eftermiddagsbastun var en succé! Ingen var hungrig, trött, full eller annat och vi badade och simmade länge. Så blev det kväll och som sig höra till i skärgården, tog matlagandet, ätandet och pratandet så många timmar att det redan var mörkt då vi var klara.

Söndagar är för städande och att mysa runt och snacka om alla diskussioner och händelser de föregående dagarna fört med sig. Och så måste man också åka hem.

Perfekt helg som verkligen kronade min sommar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.