← Tillbaka

Planer för vår Norden-roadtrip sommaren 2019

Planer för vår Norden-roadtrip sommaren 2019

Semestern är här, sommaren är definitivt här och vi är beger oss ut på vår långresa för den här sommaren. En roadtrip med vår hyrbil genom Finland, Sverige och Norge.

En resa vi vetat vi vill göra sen ifjol då vi bestämde oss för att ha hyrbil hela sommaren. Samtidigt en resa som är väldigt oplanerad på ett otroligt skönt sätt.

Vi bestämde oss för tidpunkt för vår Norden-roadtrip redan flera månader sedan. Men eftersom vi nu med att vi väntar barn är i en annan situation än vi tänkt oss, så ville och vågade vi inte riktigt planera så mycket för resan.

Vi hade ingen aning om hur jag skulle känna mig, hur mycket ork jag skulle ha och så vidare. Då kändes det bättre att inte planera för mycket och riskera bli besviken på grund av inhiberade planer.

Äntligen påväg på den efterlängtade resan

Äntligen påväg på den efterlängtade resan

Det visade sig ändå att mitt ork och mående är på topp trots graviditeten. Är såklart lite långsammare och mycket mer andfådd än tidigare, men känner mig mer än redo för en roadtrip i Norden.

Tanken från första början var att åka bil runt i Lappland och Norge, stanna på fina platser och göra flerdagsvandringar. Våra planer kommer gå i uppfyllelse, förutom att våra vandringar kommer begränsas till dagsvandringar och äventyr.

Det känns mer än okej! Norra Norden kommer vara en upplevelse med eller utan superlånga vandringar.

Planer och rutter inför vår Norden-roadtrip

Planer och rutter inför vår Norden-roadtrip

Eftersom vi väldigt nyligen bestämde oss för att åka har vi inte planerat någon exakt rutt för vår resa. Vi hoppar på tåget i Helsingfors och åker så långt norrut i Finland man kommer med biltåg, till Kolari. Vi har alltså bilen med oss här nerifrån.

Därefter har vi tänkt vandra lite i finska Lappland innan vi beger oss mot Lofoten trakten. Vet inte ännu om vi besöker just Lofoten eller andra fina och sevärda platser där omkring. Finns så mycket sevärt så det känns svårt att bestämma sig.

Från Lofoten är tanken att bila ner genom Norge, stanna där vi vill, och till sist köra genom Sverige till Stockholm. Vi har också bokat färja över från Stockholm till Åbo, eftersom vi är bjudna på bröllop i Åbo om några veckor.

Tror detta kommer bli kanon! Har du några ställen som ligger ungefärligen på denna rutt tar vi tacksamt emot tips!

4 tankar om “Planer för vår Norden-roadtrip sommaren 2019

 1. Ah, Norden roadtrip, det skall jag följa. Hoppas ni får en fin och intressant färd. Lofoten, absolut, ett av de bästa ställen men jag håller med, det finns så mycket fint i Norge att det kan vara svårt att välja.
  T.ex. Andenes längst upp på Andøya och valsafari.

 2. Hej!

  Tack för en intressant blogg! Jag har nyss varit på roadtrip i Norge och kan rekommendera att köra på Trollstigen, se på det extremt turkosa vattnet i Geirangerfjorden (men var uppe tidigt innan de stora folkmassorna kommer) och vandra till Preikestolen nära Stavanger. Stavkyrkor kan också vara intressanta att se på, vi besökte Borgunds stavkyrka som var helt svart och supercool!

  När det var för varmt simmade vi en gång i det turkosa vattnet i sjön Stryn invid Jostedalsbreens nationalparkscenter. Härligt med glaciärerna runt omkring där.

  Fixa gärna lite norska kronor också så att ni kan köpa jordgubbar i Valldal eller moreller (sötkörsbär) i någon av de många små bärkioskerna längs Hardangerfjorden. Det sägs att klimatet i Norge gör att bären där är extra söta och goda :)

  • Hej Viktoria och tusen tack för alla fina tips! Vi är faktiskt prick nu påväg mot Trollstigen, spännande! Har simmat ett par gånger i det (iskalla) kristallklara vattnet norrut och det är magiskt, som du säger!

   Hjortronenhar nu börjat mogna och de är så goda! Ha det bra och tack igen för fina tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.