← Tillbaka

Gravidlistan i vecka 25

Gravidlista

Har inte ännu kommit mig för att tacka alla er som var så glada för oss, skickade härliga kommentarer, mejl och meddelanden, eller bara läste mitt inlägg där jag berättade att vi kommer att få barn i november.

Så tack, tusen tack för all värme och kärlek! Det gjorde mig så glad.

Nu har det gått några veckor sedan dess och jag har mest semestrat. Jag och Patrik bestämde innan semestern att vi skulle njuta fullt ut av att ännu vara bara vi två och göra allt sådant vi vill, både själva och som par! Det har varit och är otroligt härligt – men vår lilla ofödda bebis gör sig ändå inte glömd för någon längre stund.

För att hen redan är en del av våra liv tänkte jag att en graviduppdatering mitt i resandet kunde vara kul! Hittade en rolig gravidlista hos Caroline som är gravid och kommer få barn ungefär samtidigt som vi som jag tänkte svara på.

Så här kommer min stora gravidlista för vecka 25.

Den stora gravidlistan i vecka 25

Den stora gravidlistan i vecka 25

Vilken vecka är du i nu?

Som jag nämnde ovan är jag nu i vecka 25 (eller 26? Det är 25 plus något nu). Över halva graviditeten har gått och det känns galet! Tiden har gått så snabbt och känner mig inte riktigt ännu gravid på riktigt eller färdig för att hen ska komma.

När är du beräknad?

Under första halvan av november, så det är ändå flera månader dit ännu. Tid att börja fixa praktiskt inför bebis ankomst och mentalt förbereda sig.

När fick du reda på att du var gravid?

Under vår vinterresa i Korea vandrade vi mycket. Jag blev flera gånger konstigt andfådd och svimfärdig under vandringarna vilket inte är normalt för mig. Kände på mig att något var annorlunda och tog ett test någon dag efter att vi kom hem från Sydkorea. Det var positivt.

Hur tog du det?

Blev nog väldigt skakad. Kände på mig att något var annorlunda men blev ändå väldigt förvånad. Det blev Patrik också och det tog några veckor för oss att processera nyheten. Efter de här veckorna har vi bara varit glada och ivriga, men det tar nog antagligen hela dessa 9 månader för allt att smälta och sätta sig.

Den stora gravidlistan i vecka 25

Mådde du mycket illa i början?

Nästan inte alls. Så länge jag hade något smått att gnaga på hela tiden mådde jag bra. Men det krävdes ett konstant intag av frukt, yoghurt, kex eller annat snack.

Har ändå fortsatt att vara väldigt yr. Det kan svartna för ögonen med eller utan fysisk aktivitet. Vissa dagar är det riktigt illa medan andra är bra. Beror väl på mitt låga hemoglobin som jag haft sedan dag ett.

Hade du mycket halsbränna?

Nej, har aldrig haft det hittills i mitt liv.

Är du känslig?

Min mamma tycker det.. Och jag håller väl med henne. Blir lite lättare rörd, arg och ledsen än innan. Fast har alltid varit rätt upp och ner med stora känslor så är svårt att säga.

När kände du bebisens första sparkar?

Någon månad sen kanske. Kändes då som att någon pickade mig försiktigt inifrån medan det nu känns att det är rörelser eller sparkar.

Sparkar bebisen mycket?

Rör sig nog varje dag, men ganska olika mycket beroende på dagen. Vissa dagar hela tiden medan andra dagar några gånger per dag. Mest då jag chillar på soffan på kvällen.

Bebis i november

Är du ofta orolig?

Bestämde direkt att inte googla något under graviditeten. Mest för att inte hamna på babyforum och bli hysterisk. Därför vet jag inte jättemycket om vad som är normalt eller vad man inte borde göra eller äta. Det är ganska skönt och gör att jag inte oroar mig så mycket.

Det har ändå lätt till att jag har gjort och ätit en massa man inte borde få. Då jag i efterhand fått reda på det har det kunnat stressa mig.

Har du fått bristningar?

Nej, inte ännu. Men har inte så stor mage ännu.

Har du foglossning?

Nej, har kunnat röra mig ganska långt som tidigare. Förutom att jag går lite långsammare för att det kan börja göra ont i magen om jag går riktigt snabbt eller joggar. Fast vet inte om det är foglossning?

Har du sammandragningar?

Nej, inte ännu något sådant.

Hur vill du att din förlossning ska se ut?

Har inga önskningar eller tankar kring det, förutom att jag såklart önskar att allt går bra. Är inte ännu riktigt i det skedet att jag tänker så mycket på förlossningen.

Hur många ultraljud har du gjort?

Tre ultraljud. De två rutinultraljuden runt vecka 12 och 22 och så ett extra i typ vecka 18 då jag var hos läkaren och hon frågade om jag ville.

Vet du vad det blir för kön?

Nej, vi tycker det blir roligt att spara det till hen föds. Finns så många saker man ändå inte kan veta, så en överraskning till är bara roligt!

Favoritkläder som gravid

Vilka är dina favoritkläder?

Använder ännu mina vanliga kläder, men nu på sommaren klänningar eller shorts. Byxorna går inte mer på mig så gravid-sådana måste införskaffas till hösten.

Vad är dina favoriträtter?

Äter som innan graviditeten och har inga grejer jag bara måste ha eller cravings. Har ändå varit lite mer sugen på mer barnig mat än tidigare, typ spagetti med tomatsås och spenatsoppa. Mindre sugen på att experimentera kanske?

Dessutom har jag sedan en månad tillbaka ätit kött varje vecka. Det på grund av hemoglobinet och svimmigheten.

Vilken sovställning är bäst?

Rullar omkring på nätterna så sover på båda sidorna och rygg. Mage har blivit lite krånglig att sova på these days.

Övriga tankar

Är tacksam över att min graviditet hittills varit rätt enkel. Väntar ändå på att magen mer ska börja synas, så det inte bara känns som jag gått upp i vikt en del. Hoppas också såklart att allt fortsätter att gå bra och vi får en frisk bebis i november.

Förutom det tycker jag inte det är speciellt jobbigt att vara gravid, även om jag föredrar att inte vara det. Tycker mer om att vara mig själv fullt ut och ha min kropp bara för mig själv – även om det är väldigt härligt att jag och Patrik kommer att få ett gemensamt barn efter det här!

2 tankar om “Gravidlistan i vecka 25

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.