← Tillbaka

Gamla stan i Borgå – Dagsutflykt från Helsingfors

Gamla stan i Borgå - Dagsutflykt från Helsingfors

En av de populäraste utflyktsmålen i kombination till Helsingfors, är att besöka staden Borgå.

Borgå är en gammal stad som ligger cirka 50 kilometer öster om Helsingfors vid Borgå å. Stadens popularitet har över åren ökat bland både lokala och turister, och idag besöks staden flitigt under sommarhalvåret. Vilket jag bra förstår – Borgå är en härlig stad!

Att ta sig till Borgå från Helsingfors

Att ta sig till Borgå från Helsingfors

Det är lätt att ta sig till Borgå från Helsingfors. Med egen eller hyrd bil tar det inte mer än 45 minuter från centrum till centrum och i Borgå finns det många gratis parkeringsplatser.

Det går även många bussar till staden flera gånger om dagen. Billiga Onnibus och så några andra långfärdsbussbolag. Har man tur får man bussbiljetter för några euro per riktning, men det beror på efterfrågan.

Det går också bra att cykla till Borgå. Det har vi tidigare gjort och den resan har jag skrivit mer om här.

Att göra i Gamla stan i Borgå

Att göra i Gamla stan i Borgå

Så vilka är orsakerna till att besöka Borgå? Det finns många, men den vackra och intressanta Gamla stan i Borgå är en av huvudorsakerna.

Borgås gamla stad är en av de största och äldsta i Finland. Att bara strosa omkring på de kullerstensklädda gatorna är i sig redan supermysigt! Kyrkan är gamla stans givna hjärta och därifrån kan man promenera omkring mellan färggranna trähus.

Nere vid Borgå å har du den mest ikoniska vyn över Borgå, med de röda trähusen alldeles vid åstranden och det mörka vattnet som forsar förbi.

Borgå Gamla stad

Borgås gamla stad är också hem för en massa små designshoppar och olika inredningsbutiker. De finns alla belägna längs de två huvudvägarna i gamla stan. De båda börjar vi Mannerheimgatan och går sedan upp mot kyrkan.

Borgås gamla stan är även hem till många olika torg och marknader under årets lopp.

Mat är även något du inte ska missa i Borgå. Caféer och terrasser finns det i var och varannan byggnad. Även restauranger finns det ett gott utbud av och många är riktigt bra!

Några orsaker att besöka Gamla stan i Borgå

Några orsaker att besöka Gamla stan i Borgå

Här hade du några goda orsaker till att besöka Borgås gamla stad. Undrar du över något mer är det bara att fråga. Annars önskar jag dig en fin resa och njut av staden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.