← Tillbaka

Ekenäslivet – En lång semester i skärgården

Ekenäslivet - En lång semester i skärgårdenEkenäslivet - En lång semester i skärgården

Har precis kommit tillbaka till Helsingfors efter en vecka hemma i Ekenäs skärgård. En semestervecka som samtidigt innehöll allt och ingenting, som sprang förbi och kändes evighetslång. Precis som semester ska vara.

Det som gjorde denna vecka med semester i Ekenäs extra speciell var att jag har spenderat den tillsammans med hela min familj. Föräldrar, systrar och pojkvänner. Det här kommer jag inte ens ihåg när det senast skulle ha hänt! Tänk att vi fick en hel vecka då vi alla har semester och är i Finland. Så jäkla lyxigt.

För att ta vara på tiden har jag även medvetet lämnat datorn avstängd under hela veckan. Dessutom lämnade jag telefonen inne flera dagar under veckan och glömde således bort den under några dagars tid.

Det händer lika sällan som att hela familjen är på samma ställe samtidigt.

Semesterdagar i Ekenäs - program och icke-programSemesterdagar i Ekenäs - program och icke-programSemesterdagar i Ekenäs - program och icke-program

Semester i Ekenäs – program och icke-program

Så vad har jag då riktigt sysslat med under dagarna som glidit förbi?

I skärgården kan man alltid göra så lite eller så mycket som man vill. Jag som är lagd mer åt mycket hållet älskar att hålla på, fixa och greja på gården och i husen.

Den här veckan har jag varit med på ett antal mindre projekt. Har börjat restaurera några gamla fåtöljer (som kommer bli så snygga då de är klara!), varit med och målat om bastustugan (som jag sedermera lärde mig inte är en så bra idé då man är gravid), fixat segelbåten i sommarskick och plockat en miljon kottar från gården.

Ekenäslivet

Mycket städande och matlagande har också fyllt dagarna. Min mamma har haft 60-årsfest så det blev en del att stå i med kring den!

Annars har vi kastat pil och simmat mycket i det aningen för kalla havet. Åkt båt, lyssnat till regnet och stekts av solen. Också ätit tillräckligt för nästan hela juli.

Sovit eller vilat har jag också njutit av till den grad att jag börjat vakna kring fyra på morgonen för att jag helt enkelt inte är trött något mer. Ett bra semestertecken!

En otroligt härlig vecka med familjen har det varit. Ser fram emot att nu packa om och fortsätta ha ledigt!

Ha det alldeles underbart dessa fina juliveckor så hörs vi snart igen.

1 tanke om “Ekenäslivet – En lång semester i skärgården

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.