← Tillbaka

Sommarplaner – Vi har en sommarbil!

Sommarplaner - Vi har en sommarbil!

En grej jag sett så jäkla mycket framemot med den här sommaren är att vi bestämt oss för att hyra sommarbil!

Det här var en dröm som föddes redan ifjol då vi cyklade precis överallt. Vi njöt fullt utav det, men samtidigt kom cyklandets begränsningar emot nästan varje vecka. Då man ger allt under vägen räcker energin inte riktigt till för att upptäcka på plats.

Så kände vi till exempel under vårt galna cykeläventyr till Noux, då vandringen fick glömmas efter helvetesbackar upp och ner. Ett annat bra exempel är då vi cyklade till Ekenäs från Helsingfors. Ett härligt cykeläventyr, men samtidigt tar det en hel dag att ta sig dit och då blir tiden knapp för annat om man bara har en helg.

Därför bestämde vi oss redan förra sommaren för att vi i år skulle ha sommarbil.

Val av sommarbil och nya möjligheter

Val av sommarbil och nya möjligheter

Då vi började kolla upp olika möjligheter till att hyra bil för längre tid var vi snabbt nere i två möjligheter. Antingen skulle det bli mini-leasing, som är leasing av bil från en månad upp till ett år. Det kostar lite mer men är ändå ett rimligt alternativ då man bara vill ha bil under sommarmånaderna.

Det andra alternativet var krävde lite mer pusslande men kändes direkt som det bästa alternativet för oss. Hyra bil av kompisar och bekanta som inte använder dem på sommaren på grund av resa eller annat.

Då blir det win-win för båda parter och det tyckte vi kändes superbra!

Så nu har vi pusslat med några bilar och kommer hyra under hela sommaren av olika vänner. Först ut är Kugge som vi hyr bil av nu i juni. Hon tågluffar runt i Europa, så vi fick möjligheten att upptäcka mer av Finland och Norden med bil!

Hur bra som helst. Kommer ta med er på olika äventyr runtom i främst Finland, men också antagligen Sverige och Norge nu under sommaren. Och ser så otroligt mycket framemot det!


Har du någon gång haft sommarbil? Och hur fixade du den?

1 tanke om “Sommarplaner – Vi har en sommarbil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.